Συγκλονίζει ο 35χρονος με τις δύο θρομβώσεις – «Ένιωσα ένα κάψιμο στο πόδι και νέκρωσε»

Ημερομηνία:

Σπάνια χαρακτηρίζουν οι ειδικοί την περίπτωση του 35χρονου Αλέξανδρου Μεταξάκη από την Κρήτη, ο οποίος χωρίς να έχει υποκείμενο νόσημα υπέστη δύο θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του με AstraΖeneca και κατάφερε να ανταπεξέλθει.

Πλέον είναι καλά στην υγεία του και έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Ο ίδιος περιγράφοντας την εμπειρία του, σημειώνει πως δεν είχε κάποιο ιστορικό, ούτε αντιμετώπιζε κάποιο θέμα υγείας ή σχετικό οικογενειακό περιστατικό παλαιότερα.

«Είχα εμβολιαστεί με Astrazeneca στις 29 Απριλίου, την Μεγάλη Πέμπτη όπου παρουσίασα τα κλασικά συμπτώματα που παρουσιάζουμε μετά από κάθε εμβολιασμό, τον πυρετό, πονοκέφαλο, μυαλγίες στις οποίες δεν έδωσα και σημασία. Το αγνόησα. Στην συνέχεια μετά από μια βδομάδα είχα πάλι πονοκεφάλους και λίγο πυρετό το οποίο το άφησα. Μετά είχα ημικρανίες που με 2 χάπια μου πέρασαν ώσπου στις 10 Μαίου ένιωσα ένα κάψιμο στο πόδι και νέκρωσε, παρέλυσε. Τότε πήγα στο νοσοκομείο και μου είπαν ότι υπάρχει θρόμβωση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στον Σκάι, τον ενημέρωσαν κατόπιν εργαστηριακών αποτελεσμάτων ότι οφείλεται στο εμβόλιο και ότι υπήρχε περίπτωση να χάσει το πόδι του καθώς όταν μπήκε στο πρώτο χειρουργείο τα λόγια των γιατρών ήταν «ξέχνα το πόδι, μπαίνουμε να σώσουμε την ζωή σου».

Ωστόσο, όπως περιγράφει μετά εμφανίζεται μια θρόμβωση στην αριστερή του καρωτίδα η οποία βρέθηκε σε έναν προαιρετικό έλεγχο. «Δεν είχα κάποιο σύμπτωμα στην συγκεκριμένη περίπτωση. Απλά ψηλαφίζοντας και μετά κάνοντας έναν υπέρηχο βρέθηκε. «Δεν ξέρω αν συνδέεται με την πρώτη θρόμβωση ή αν δημιουργήθηκε εκείνες τις ημέρες», ανέφερε.

Σπάνια περίπτωση
Ο καθηγητής Πνευμονολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης μίλωντας επίσης στον ΣΚΑΙ για το συγκεκριμένο περιστατικό αναφέρει πως είναι μια σπάνια αυτή η περίπτωση. «Βέβαια ο Αλέξανδρος πήγε καλά χάρη στην σωστή αντιμετώπιση των γιατρών της Ιεράπετρας και του Ηρακλείου και έχει σημασία η ταχύτητα ειδικά για το πόδι» και προσθέτει πως η 2η θρόμβωση πρέπει να συνυπήρχε και ανακαλύφθηκε επειδή οι γιατροί τον παρακολουθούσαν ενδελεχώς μετά σε όλο του το σώμα.

Ο καθηγητής σημείωσε πως ο κ. Μεταξάκης θα παρακολουθηθεί και ότι η δεύτερη δόση εμβολίου ίσως να γίνει από διαφορετικό εμβόλιο που δεν συνδέεται με θρομβώσεις. «Περιμένουμε την επιτροπή εμβολιασμού και τους ειδικούς που τον παρακολουθούν».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Περισσότεροι από 230 μετανάστες έφθασαν τα...

Φουντώνει και πάλι το μεταναστευτικό κύμα. Τριπλή …καραβιά μεταναστών έφθασε...

Νέα καραβιά μεταναστών νότια των Χανίων –...

96 μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Παλαιόχωρα. Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η...

Ηράκλειο: Περισσότεροι από 230 μετανάστες έφθασαν τα...

Φουντώνει και πάλι το μεταναστευτικό κύμα. Τριπλή …καραβιά μεταναστών έφθασε...

Νέα καραβιά μεταναστών νότια των Χανίων –...

96 μετανάστες μεταφέρθηκαν στην Παλαιόχωρα. Ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τι σημαίνει μέγιστη θερμοκρασία σε ένα καύσωνα και πώς θα έπρεπε να μετριέται

Ο Θοδωρής Κολυδάς κάνει νύξη για άλλη μια φορά...

Ηράκλειο: Περισσότεροι από 230 μετανάστες έφθασαν τα ξημερώματα στα νότια παράλια

Φουντώνει και πάλι το μεταναστευτικό κύμα. Τριπλή …καραβιά μεταναστών έφθασε...

Ο αρχαιότερος ελληνικός βωμός της Δύσης βρέθηκε στην Ισπανία

Eίναι με μάρμαρο από την Προκόννησο και είναι το...

Το περπάτημα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης 13 ειδών καρκίνου

Το περπάτημα λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας κατά του καρκίνου. Είναι...