Συναγερμός στην Κρήτη: Κρούσματα γαστρεντερίτιδας στους άστεγους σεισμοπαθείς του Αρκαλοχωρίου

Ημερομηνία:

Τις πληγές της μετράει η Κρήτη μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ της 27ης Σεπτεμβρίου στο Αρκαλοχώρι. Πάνω από 300 άτομα έχουν μείνει χωρίς στέγη βρίσκοντας προσωρινά καταφύγιο σε πρόχειρους καταυλισμούς.

Σαν να μην έφτανε αυτό πλήττονται από γαστρεντερίτιδα.

Συγκεκριμένα, τέσσερα άτομα εμφάνισαν συμπτώματα με αποτέλεσμα να απομονωθούν προκειμένου να μην μεταδοθεί η νόσος.

«Πρόκειται για τέσσερα μέλη δύο διαφορετικών οικογενειών που κόλλησαν την ίωση της γαστρεντερίτιδας. Για την αποφυγή της διασποράς αποφασίστηκε η μεταφορά όλων των μελών των δύο οικογενειών, εννιά στο σύνολο», είπε στο cretapost, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Γιάννης Δρακάκης.

Σημειώνεται, ότι τα κρούσματα αφορούν κατοίκους που φιλοξενούνταν στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ.

Οι δύο οικογένειες έχουν πλέον μεταφερθεί στο κλειστό του Θραψανού και θα παραμείνουν σε απομόνωση για 2 ημέρες.

330 άνθρωποι χωρίς στέγη – 3.000 μη κατοικίσημα σπίτια

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερα από 330 άτομα, διαμένουν σε πρόχειρους καταυλισμούς, που στήθηκαν στο Αρκαλοχώρι και στους γύρω οικισμούς.

Όπως αναφέρουν αναλυτικά τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, ακόμα 170 άτομα διαμένουν σε σκηνές που έχουν στηθεί σε διάφορους οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης 220 σεισμόπληκτοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, ενώ 50 άτομα έχουν δηλώσει ότι φιλοξενούνται από συγγενικά τους πρόσωπα.

Σε ότι αφορά την φιλοξενία των σεισμοπαθών μέσω του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, όπως έγινε γνωστό, έχουν κατατεθεί 70 αιτήσεις για την διάθεση κατοικιών, ωστόσο τα διαθέσιμα σπίτια είναι 40.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί για αύριο...

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τίθενται οι λιμενικές αρχές στο...

Ηράκλειο: Την Τρίτη η κηδεία της Λουίζας...

Βαρύ πένθος για τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό Την απώλεια...

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί για αύριο...

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τίθενται οι λιμενικές αρχές στο...

Ηράκλειο: Την Τρίτη η κηδεία της Λουίζας...

Βαρύ πένθος για τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό Την απώλεια...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κοινωνικός τουρισμός: Ξεκινούν την Τρίτη οι αιτήσεις – Ποιοι δικαιούνται το voucher

Σε ποιες περιοχές το πρόγραμμα κοινωνικός τουρισμός προσφέρει έως...

Social media και ανήλικοι: Τι προβλέπει η νέα ευρωπαϊκή εφαρμογή επαλήθευσης ηλικίας

H συμβολή του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου. Το Ελληνικό Κέντρο...

Η Ντόρα Μπακογιάννη έδειξε τον… δρόμο στον Μακάριο Λαζαρίδη

Ραγδαίες εξελίξεις σημειώθηκαν στην κυβέρνηση, καθώς ο Μακάριος Λαζαρίδης...

Σπουδαία ανακάλυψη: Εντοπίστηκε τυχαία η ακριβής τοποθεσία του σπιτιού του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Πρόκειται για μια τυχαία ανακάλυψη που φωτίζει ωστόσο τα...