Συναγερμός στην Κρήτη: Κρούσματα γαστρεντερίτιδας στους άστεγους σεισμοπαθείς του Αρκαλοχωρίου

Ημερομηνία:

Τις πληγές της μετράει η Κρήτη μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ της 27ης Σεπτεμβρίου στο Αρκαλοχώρι. Πάνω από 300 άτομα έχουν μείνει χωρίς στέγη βρίσκοντας προσωρινά καταφύγιο σε πρόχειρους καταυλισμούς.

Σαν να μην έφτανε αυτό πλήττονται από γαστρεντερίτιδα.

Συγκεκριμένα, τέσσερα άτομα εμφάνισαν συμπτώματα με αποτέλεσμα να απομονωθούν προκειμένου να μην μεταδοθεί η νόσος.

«Πρόκειται για τέσσερα μέλη δύο διαφορετικών οικογενειών που κόλλησαν την ίωση της γαστρεντερίτιδας. Για την αποφυγή της διασποράς αποφασίστηκε η μεταφορά όλων των μελών των δύο οικογενειών, εννιά στο σύνολο», είπε στο cretapost, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Γιάννης Δρακάκης.

Σημειώνεται, ότι τα κρούσματα αφορούν κατοίκους που φιλοξενούνταν στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ.

Οι δύο οικογένειες έχουν πλέον μεταφερθεί στο κλειστό του Θραψανού και θα παραμείνουν σε απομόνωση για 2 ημέρες.

330 άνθρωποι χωρίς στέγη – 3.000 μη κατοικίσημα σπίτια

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερα από 330 άτομα, διαμένουν σε πρόχειρους καταυλισμούς, που στήθηκαν στο Αρκαλοχώρι και στους γύρω οικισμούς.

Όπως αναφέρουν αναλυτικά τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας, ακόμα 170 άτομα διαμένουν σε σκηνές που έχουν στηθεί σε διάφορους οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης 220 σεισμόπληκτοι φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία, ενώ 50 άτομα έχουν δηλώσει ότι φιλοξενούνται από συγγενικά τους πρόσωπα.

Σε ότι αφορά την φιλοξενία των σεισμοπαθών μέσω του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, όπως έγινε γνωστό, έχουν κατατεθεί 70 αιτήσεις για την διάθεση κατοικιών, ωστόσο τα διαθέσιμα σπίτια είναι 40.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Πως έγινε η Κρήτη επίκεντρο για τα...

Ποια είναι τα υπόλοιπα έργα. Στο επίκεντρο των μεγάλων έργων...

Καιρός: «Αγριεύει» το σκηνικό στην Κρήτη –...

Αλλαγή του καιρού αναμένεται αύριο Πέμπτη 16 Απριλίου στην...

Πως έγινε η Κρήτη επίκεντρο για τα...

Ποια είναι τα υπόλοιπα έργα. Στο επίκεντρο των μεγάλων έργων...

Καιρός: «Αγριεύει» το σκηνικό στην Κρήτη –...

Αλλαγή του καιρού αναμένεται αύριο Πέμπτη 16 Απριλίου στην...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηλεκτρικό ρεύμα: Τι αλλάζει για τους καταναλωτές με οφειλές που αλλάζουν πάροχο

Μέτρα για στρατηγικούς κακοπληρωτές. Σε τροχιά άμεσων παρεμβάσεων για τον...

Market Pass: Επιστρέφει το voucher τροφίμων – Αναδρομικά έως 1.200 ευρώ για τους δικαιούχους

Σε φάση επανεκκίνησης βρίσκεται το νέο πρόγραμμα τύπου Market...

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: 289 αγρότες στο «μικροσκόπιο» – Νέα απάτη με πλαστά τιμολόγια 625.000€ !

Ένα εκτεταμένο κύκλωμα εξαπάτησης με επίκεντρο τον ΟΠΕΚΕΠΕ φέρνει...