Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης & Προέδρου ΙΤΕ για την αξιοποίηση της Σχολής Ασωμάτων

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης & Προέδρου ΙΤΕ για την αξιοποίηση της Σχολής Ασωμάτων. Οι προοπτικές συνεργασίας για…

Οι προοπτικές συνεργασίας για την αξιοποίηση της Σχολής Ασωμάτων συζητήθηκαν εκτενώς σήμερα σε συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, Μαρίας Λιονή και τοπικών φορέων με τον Πρόεδρο του ΙΤΕ, Νεκτάριο Ταβερναράκη.

Η κα Λιονή μαζί με τον Αντιδήμαρχο Αμαρίου, Μανώλη Ψαρουδάκη, τον Πρόεδρο του ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης, Αλέκο Στεφανάκη και τα στελέχη της ΠΕΡ. Χαράλαμπο Πίτερη και Γιάννη Πολυχρονάκη, ενημέρωσαν τον κ. Ταβερνάκη για την προοπτική αξιοποίησης της Σχολής Ασωμάτων και συγκεκριμένα της έκτασης, που παραχωρήθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Κρήτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σχέδιο εφαρμογής θα κάνει πράξη την αναβίωση και αναβάθμιση της Σχολής Ασωμάτων, που βρίσκεται στο Δήμο Αμαρίου, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πρότυπο εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο για την κτηνοτροφία, το οποίο θα προάγει την αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, συνδέοντας τον πρωτογενή τομέα με τον Τουρισμό, αποτελώντας παράλληλα πολύτιμο εργαλείο ανάπτυξης για όλη την Κρήτη.

Ο Πρόεδρος του ΙΤΕ, δήλωσε ότι το Ίδρυμα Τεχνολογίας Έρευνας διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία , αλλά και την επιθυμία να συνδράμει ένα τέτοιο πρωτοπόρο αναπτυξιακό και ερευνητικό έργο, είτε μέσω σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τους τοπικούς φορείς, είτε μέσω αναθέσεων έργου από ευρωπαϊκά προγράμματα, γεγονός που θα διερευνηθεί σε περαιτέρω συναντήσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.