Συναυλία «Οι Μουσικές των Μονοπατιών της Κρήτης» στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας – Ένα μουσικό ταξίδι στην Κρητική ενδοχώρα

Ημερομηνία:

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας διοργανώνουν, με ελεύθερη είσοδο, τη συναυλία «Οι Μουσικές των Μονοπατιών της Κρήτης» στο auditorium Theo Angelopoulos του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Αθήνα την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου στις 20.00 με τους Δημήτρη Σιδερή (λαγούτο/electronics), Γιώργο Ζαχαριουδάκη (πνευστά), Γιάννη Παπατζανή (κρουστά).

Οι μουσικές της συναυλίας είναι εμπνευσμένες από τα μονοπάτια και τα τοπία της ενδοχώρας της Κρήτης.

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας της Περιφέρειας Κρήτης με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας για την βιώσιμη τοπική ανάπτυξη μέσα από τον πολιτισμό. Παράλληλα στο καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου παρουσιάζεται η φωτογραφική έκθεση για τα Μονοπάτια του Αποκόρωνα.

Πριν και μετά τη συναυλία θα προσφερθούν κρητικά κοκτέιλ και μαλοτήρα.

Το βίντεο που επισυνάπτεται αντλεί έμπνευση από τα τοπία των μονοπατιών της Κρήτης. Είναι σε κινηματογράφηση Πέτρου και Κωνσταντίνου Σοφικίτη κι έχει επενδυθεί μουσικά με την πρωτότυπη μουσική των Δημήτρη Σιδερή, Γιώργου Ζαχαριουδάκη, Γιάννη Παπατζανή.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Κνωσός δεύτερη σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα...

H εικόνα για το πρώτο 8μηνο του έτους –...

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας το...

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθυσμός...

Η Κνωσός δεύτερη σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα...

H εικόνα για το πρώτο 8μηνο του έτους –...

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας το...

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθυσμός...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας το 2025

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθυσμός...

«Χριστουγεννιάτικες ευχές από τον Νίκο Καζαντζάκη: από το χθες στο σήμερα»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη εμπνευσμένο από τη...