Το πρωινό ρόφημα που βελτιώνει την υγεία μας

Ημερομηνία:

Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για ροφήματα. Καφές, τσάι, χυμός. Σίγουρα πίνεις κάτι από όλα αυτά με το που θα ξυπνήσεις το πρωί. Τι όμως από αυτά είναι πιο ωφέλιμο; Όλα κάνουν καλό, θα μπορούσε κανείς να πει, ποιο όμως μοιάζει ιδανικό; Σίγουρα όχι ο συνδυασμός τους.

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν πως το ικαλύτερο ρόφημα για να πίνεις το πρωί δεν είναι το τσάι, ούτε οι χυμοί, ούτε καν το νερό με μία φέτα λεμονιού. Coffee lovers ήρθε η ώρα να ενωθείτε και να πανηγυρίσετε γιατί τόση ώρα, μιλάμε για τον καφέ.

Τα άρθρα που έχουν γραφτεί για τον καφέ και τις επιπτώσεις του στην υγεία είναι πολλά. Όλα αυτά ωστόσο καταρρίπτονται. Ο καφές, εκτός από ενέργεια, φαίνεται πως βοηθάει πολύ στη λειτουργία του εγκεφάλου αυξάνοντας τη γνωστική ικανότητα.

Για την ακρίβεια, ο καφές θεωρείται πια superfood, με τους ειδικούς να λένε ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου, των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη, ακόμη και της νόσου του Πάρκινσον.

Άρθρο μάλιστα που δημοσιεύθηκε στο Trends in Cardiovascular Medicine, αναφέρει ότι η κατανάλωση μεταξύ δύο και τριών φλιτζανιών καφέ την ημέρα μπορεί να έχει θετική επίδραση στον μεταβολισμό, μειώνοντας τα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και τα επίπεδα χοληστερόλης, βοηθώντας συγχρόνως στην απαλλαγή από το περιττό λίπος.

Πολλοί μάλιστα είναι οι ειδικοί που υποστηρίζουν ότι τα οφέλη αυτά οφείλονται στα λεγόμενα φλαβονοειδή που υπάρχουν στον καφέ και που προστατεύουν τον οργανισμό.

Φυσικά, αξίζει να σημειωθεί πως κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και ο καφές ίσως δεν ταιριάζει σε όλους με τον ίδιο τρόπο. Για παράδειγμα, όσοι υποφέρουν από άγχος θα πρέπει να ελέγχουν την κατανάλωσή του γιατί μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε άγχος, νευρικότητα και αϋπνία. Αντίστοιχα, θα πρέπει να ελέγχεται και από όσους έχουν υπέρταση.

Όπως και να έχει πάντως, τα νέα για όσους αγαπούν τον καφέ είναι καλά. Αρκεί φυσικά να υπάρχει και ένα μέτρο.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως η υπερβολική ποσότητα μπορεί να βλάψει τα νεφρά. Η ιδανική ποσότητα, σύμφωνα πάλι με τους ειδικούς, είναι οι δύο καφέδες την ημέρα, με τον δεύτερο μάλιστα να καταναλώνεται πριν τις 6 το απόγευμα ούτως ώστε να μην επηρεάζει καθόλου τον ύπνο.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

“Μαχαίρι” στα σχολικά κυλικεία: Τέρμα τα αλλαντικά...

Οδηγός ασφάλειας από τον ΕΟΔΥ. Με νέους και αυστηρότερους κανόνες...

Μητρικό γάλα: Δημόσιο το λευκό «χρυσάφι» της...

Το μεγαλύτερο κρατικό δίκτυο τραπεζών μητρικού γάλακτος στον κόσμο...

“Μαχαίρι” στα σχολικά κυλικεία: Τέρμα τα αλλαντικά...

Οδηγός ασφάλειας από τον ΕΟΔΥ. Με νέους και αυστηρότερους κανόνες...

Μητρικό γάλα: Δημόσιο το λευκό «χρυσάφι» της...

Το μεγαλύτερο κρατικό δίκτυο τραπεζών μητρικού γάλακτος στον κόσμο...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κτηνοτρόφοι: Υποχρεωτικός ηλεκτρονικός βώλος στα αιγοπρόβατα για τις ενισχύσεις

Νέα υποχρέωση για τους κτηνοτρόφους φέρνει η εφαρμογή του...

Έρχεται «βραχιολάκι» για δράστες ενδοοικογενειακής βίας – Πώς θα προστατεύονται τα θύματα

Την εισαγωγή ηλεκτρονικής επιτήρησης για πρόσωπα στα οποία επιβάλλονται...

Κρήτη: Διακοπές ρεύματος την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου – Οι περιοχές και οι ώρες

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος θα πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου,...

«Καλοκαίρι τέλος» από το Σάββατο: Έρχεται ραγδαία αλλαγή του καιρού με καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας

Έρχεται η πρώτη οργανωμένη αλλαγή του καιρού. Βροχές, καταιγίδες...