Tουρκικοί τσαμπουκάδες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων [Video]

Ημερομηνία:

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο. Μετά τις παραβιάσεις από αέρος που πλέον αποτελεί καθημερινή πρακτική, το πρωί της Πέμπτης σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έφτασε κοντά στις ελληνικές ακτές.

Συγκεκριμένα, έλληνες ψαράδες αλλά και πλήρωμα σκάφους της Frontex στις Οινούσσες, είδαν σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς εντός των ελληνικών υδάτων.

Η νέα πρόκληση από πλευράς Τουρκίας καταγράφηκε σε βίντεο, το οποίο παραχώρησε στο politischios.gr o Παράσχος Καραμπουρνιώτης. «Δε μας έφτανε ένας, ήρθε κι άλλος», ακούγεται να λέει κάποιος την ώρα που το τουρκικό σκάφος περνάει πολύ κοντά από το ελληνικό.

Το τουρκικό σκάφος μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στην περιοχή της Βάτου των Οινουσσών και άρχισε τους επικίνδυνους ελιγμούς, τόσο κατά σκάφους της Frontex όσο και κατά ελληνικού αλιευτικού που ψάρευε σε απόσταση 1,5 ναυτικού μιλίου από τις ελληνικές ακτές.

Ήταν τέτοιο το θράσος των Τούρκων που έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν από τη Frontex και το ελληνικό αλιευτικό, λέγοντας τους πως βρίσκονται σε τουρκικά νερά! Μάλιστα, όταν στο σημείο εμφανίστηκε σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, οι Τούρκοι ανέβασαν την ένταση και έστειλαν και δεύτερο σκάφος τους στο σημείο!

Επί τέσσερις ώρες τα δυο σκάφη του τουρκικού λιμενικού έκαναν ακραίους ελιγμούς, «στοχεύοντας» κυρίως το σκάφος των Ελλήνων ψαράδων, αλλά και το σκάφος του λιμεναρχείου Χίου και εκείνο της Frontex. Ύστερα από αρκετή ώρα προκλήσεων, έφυγαν από τα ελληνικά νερά προς το λιμάνι του Τσεσμέ.

Δείτε video από την πρόκληση των Τούρκων:

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κρουαζιέρα: «Χρυσή» χρονιά το 2025 με πάνω...

Ισχυρή δυναμική κατέγραψε ο κλάδος της κρουαζιέρας στην Ελλάδα...

Γιος δημοσιογράφου και ψυχικά ασθενής ο 35χρονος...

Άνδρας με εμμονές, λένε από τη γειτονιά. H επίθεση με...

Κρουαζιέρα: «Χρυσή» χρονιά το 2025 με πάνω...

Ισχυρή δυναμική κατέγραψε ο κλάδος της κρουαζιέρας στην Ελλάδα...

Γιος δημοσιογράφου και ψυχικά ασθενής ο 35χρονος...

Άνδρας με εμμονές, λένε από τη γειτονιά. H επίθεση με...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κρουαζιέρα: «Χρυσή» χρονιά το 2025 με πάνω από 8,4 εκατ. επιβάτες στα ελληνικά λιμάνια

Ισχυρή δυναμική κατέγραψε ο κλάδος της κρουαζιέρας στην Ελλάδα...

Ντόναλντ Τραμπ: «Το Ιράν με εκλιπαρεί για μια συμφωνία»

Nέες δηλώσεις από τον Αμερικανό πρόεδρο. Νέο μήνυμα προς το...

Γιος δημοσιογράφου και ψυχικά ασθενής ο 35χρονος που τραυμάτισε αστυνομικό με τσεκούρι

Άνδρας με εμμονές, λένε από τη γειτονιά. H επίθεση με...

Το Ιράν απάντησε επίσημα στο σχέδιο 15 σημείων του Τραμπ

Το Ιράν απάντησε επίσημα στο σχέδιο 15 σημείων του...