Τραγωδία στις Φιλιππίνες: Τουλάχιστον 68 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Ημερομηνία:

Τουλάχιστον 68 είναι οι νεκροί από το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Ουσμάν στις Φιλιππίνες την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, προειδοποιώντας ότι ενδέχεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Συνολικά 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή στην ορεινή περιοχή Μπικόλ, νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας των Φιλιππίνων, της Μανίλας, και άλλοι 11 στη νήσο Σαμάρ. Οι περισσότεροι έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό ή εξαιτίας κατολισθήσεων.

«Φοβάμαι ότι (ο απολογισμός των θυμάτων) θα αυξηθεί περαιτέρω καθώς υπάρχουν ακόμα πολλές περιοχές στις οποίες δεν έχουμε φθάσει», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στην περιοχή Μπικόλ.

Η τροπική καταιγίδα Ουσμάν έπληξε τις Φιλιππίνες το Σάββατο. Οι άνεμοι δεν ήταν τόσο ισχυροί όσο στην περίπτωση ενός τυφώνα, αλλά υπήρξαν έντονες βροχοπτώσεις, οι οποίες προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι είναι ακόμη αγνοούμενοι, ενώ πάνω από 40.000 άλλοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Νέα έκκληση της Unesco για την επιστροφή...

Αρκετά κράτη μέλη της Unesco υποστήριξαν το ελληνικό αίτημα...

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να χάσει τη...

Στο Πεκίνο και τη Γουχάν ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ...

Νέα έκκληση της Unesco για την επιστροφή...

Αρκετά κράτη μέλη της Unesco υποστήριξαν το ελληνικό αίτημα...

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να χάσει τη...

Στο Πεκίνο και τη Γουχάν ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πέθανε ο διεθνής ποδοσφαιριστής Μάριος Οικονόμου

Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο - Πέθανε ο Μάριος Οικονόμου...

ΠΟΕΕΤ για ξενοδοχοϋπαλλήλους: Από σήμερα αυξάνονται οι βασικοί μισθοί κατά 2%

Από σήμερα, 1η Ιουνίου 2026, αυξάνονται οι βασικοί μισθοί...

Παραλίες χωρίς ναυαγοσώστες – 376 θάνατοι το ‘25, τι είναι ο «διπλός πνιγμός»

Με ρυθμούς «χελώνας» η ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών. Ποια...