Βαρδινογιάννης και Λάτσης είδαν τις περιουσίες τους να μειώνονται το 2018

Ημερομηνία:

Λίγο πριν από την εκπνοή του 2018 η συνολική περιουσία των τεσσάρων πλουσιότερων Ελλήνων, σύμφωνα με το Forbes, υπολογίζεται στα 8,3 δισ. δολάρια, μειωμένη κατά 1,3 δισ. σε σχέση με τις αρχές του έτους (οπότε και διαμορφωνόταν στα 9,6 δισ. δολ.).

Βαρδής Βαρδινογιάννης, Αριστοτέλης Μυστακίδης, Φίλιππος Νιάρχος και Σπύρος Λάτσης είδαν τις περιουσίες τους να μειώνονται σε βαθμό όμως που πόρρω απέχει από τις απώλειες που μέτρησαν άλλοι μεγιστάνες του κόσμου όπως πχ ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ του Facebook, που έγινε φτωχότερος κατά 18,7 δισ. δολ.!

Σε απόλυτους αριθμούς, η περιουσία του Βαρδή Βαρδινογιάννη έμεινε αμετάβλητη στα 1,1 δισ. δολ., με τον ίδιο να ανεβαίνει στη θέση 1.828 της λίστας Forbes από 1.999 στην αρχή της χρονιάς.

Ο Αριστοτέλης Μυστακίδης, της πολυεθνικής Glencore, από την πλευρά του, είδε την περιουσία του να συρρικνώνεται στα 1,9 δισ. δολάρια από 2,5 δισ. που ήταν στην αρχή του έτους, υποχωρώντας αντίστοιχα στη θέση 1.158 από την 965η στις αρχές του 2018.

Τις μεγαλύτερες απώλειες, ύψους 700 εκατ. δολαρίων, κατέγραψε ο Σπύρος Λάτσης, με την περιουσία του να μειώνεται, σύμφωνα πάντα με το Forbes, στα 2,5 δισ. δολ. έναντι 3,2 δισ. δολ. στην αρχή του έτους.

Ως αποτέλεσμα της μείωσης αυτής ο κ. Λάτσης υποχώρησε στη θέση 870 της σχετικής λίστας, από την 729 στην οποία βρισκόταν του πρώτους μήνες του 2018, χάνοντας και τον τίτλο του πλουσιότερου Έλληνα.

Το τίτλο αυτό κατέχει πλέον ο Φίλιππος Νιάρχος, με την περιουσία του το 2018 αμετάβλητη στα 2,8 δισ. δολάρια, που πάντως τον φέρνει στην 768η θέση της λίστας Forbes από 859ος που ήταν πριν από δώδεκα μήνες.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης, με βάση το μέγεθος της αύξησης της περιουσίας του το 2018, βρίσκεται ο Τζεφ Μπέζος, ο ιδρυτής της Amazon ο οποίος αύξησε την περιουσία του κατά 28 δισ. δολ.

Protagon.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Λογαριασμοί ρεύματος: Όφελος 23% με τα μπλε...

Οι λογαριασμοί ρεύματος αναμένεται να επιβαρυνθούν τον Δεκέμβριο –...

Η Ελλάδα στηρίζει την άμεση επιβολή δασμών...

Η δήλωση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκου...

Λογαριασμοί ρεύματος: Όφελος 23% με τα μπλε...

Οι λογαριασμοί ρεύματος αναμένεται να επιβαρυνθούν τον Δεκέμβριο –...

Η Ελλάδα στηρίζει την άμεση επιβολή δασμών...

Η δήλωση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκου...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Πρώτη παγκόσμια ανάλυση του DNA του Αδόλφου Χίτλερ αποκαλύπτει νέα στοιχεία

Στο επίκεντρο της έρευνας βρίσκεται ένα σπάνιο φυσικό δείγμα...

Reuters: Η Ελλάδα διαπραγματεύεται την αγορά οπλικών συστημάτων από το Ισραήλ για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»

Περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία...

Το κάπνισμα και το άτμισμα αυξάνουν τον κίνδυνο διαβήτη

Νέα μελέτη έδειξε ότι κάπνισμα και άτμισμα συνδέεται με...

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για εκπαιδευτικούς

Κοινή ανακοίνωση των Υπουργείων Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και...