Βαθιά κρίση και χάος στην Αμερική

Η πολιτική κρίση στις ΗΠΑ παραμένει βαθιά. Τόσο βαθιά όσο και οι διαιρέσεις που διαπερνούν αυτή τη χώρα - Παράλληλα μεγαλώνει η λίστα των νεκρών στις ΗΠΑ μετά την εισβολή υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, πριν την επικύρωση της εκλογής του Τζο Μπάιντεν.

Οι εικόνες από τις ΗΠΑ σοκάρουν. Ιδίως εάν αναλογιστούμε ότι παρότι η Ουάσιγκτον έχει γνωρίσει πολλές φορές μεγάλες διαδηλώσεις, δύσκολα θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι θα μπορούσαν διαδηλωτές να εισβάλουν στο Καπιτώλιο και να διακόψουν μια διαδικασία τυπική αλλά πολύ σημαντική: την επικύρωση της εκλογής του νέου Προέδρου.

Με έναν τρόπο ο πρόεδρος Τραμπ τήρησε την «υπόσχεσή» του να μην είναι ένας συνηθισμένος πρόεδρος. Κόντρα σε όλους επέμεινε να μην αποδέχεται ένα εκλογικό αποτέλεσμα, που με σαφήνεια έδειξε ότι έχασε την πλειοψηφία της λαϊκής ψήφου, αμφισβήτησε το αποτέλεσμα με κάθε δυνατό τρόπο, αναζήτησε «συνωμοσίες» και απόπειρες αλλοίωσης της ψήφου και μέχρι και την τελευταία στιγμή επέμεινε να καλεί το «λαό του» να πάει στην Ουάσιγκτον και να διαμαρτυρηθεί για την «κλοπή των εκλογών».

Μικρή σημασία έχει εάν ο Τραμπ έχει μια πραγματική επίγνωση των όσων λέει και του βαθμού στον οποίο επικοινωνούν με την πραγματικότητα ή εάν σε κάποιες στιγμές πιστεύει την ίδια του τη ρητορική.

Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: ένα μειοψηφικό αλλά σημαντικό κομμάτι της Αμερικής τον ακούει και τον ακολουθεί. Στο βαθμό που να θεωρήσει ότι μπορούσε να πάει στην Ουάσιγκτον και να προσπαθήσει να επιβάλει με κάθε τρόπο τη δική του ερμηνεία για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο Τζο Μπάιντεν και η Καμάλα Χάρις δεν έχουν ως έργο απλώς να διαχειριστούν πετυχημένα την προεδρία. Έχουν την πρόκληση να δώσουν ξανά σχήμα σε ένα αμερικανικό μέλλον που να μπορεί να συμπεριλάβει το μεγαλύτερο μέρος μιας διαιρεμένης και πολλαπλά τραυματισμένης κοινωνίας. Διαφορετικά, η βαθύτερη αμερικανική κρίση δεν πρόκειται να τελειώσει.

Παράλληλα μεγαλώνει η λίστα των νεκρών στις ΗΠΑ μετά την εισβολή υποστηρικτών του Ντόναλντ Τραμπ στο Καπιτώλιο, πριν την επικύρωση της εκλογής του Τζο Μπάιντεν.
Μετά τη γυναίκα που έχασε τη ζωή της εξαιτίας πυροβολισμού που δέχτηκε μέσα στο Καπιτώλιο, κατά την εισβολή των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ, άλλοι τρεις άνθρωποι πέθαναν τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με την αστυνομία της Ουάσινγκτον.

Σε ό,τι αφορά την ταυτότητα των τελευταίων, πρόκειται για μια γυναίκα και δύο άνδρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα διαπιστώθηκε ότι είναι νεκρή στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, δήλωσαν εκπρόσωποι της μητροπολιτικής αστυνομικής διεύθυνσης της αμερικανικής πρωτεύουσας.

Όπως δήλωσε η δήμαρχος της Ουάσιγκτον, η γυναίκα ήταν μέρος ομάδας διαδηλωτών που εισέβαλαν στην αίθουσα της Βουλής. Αντιμετωπίστηκαν από αξιωματικούς και ένας αστυνομικός έβγαλε όπλο και πυροβόλησε.

«Ναι, η ενήλικη που τραυματίστηκε από σφαίρα μέσα στο Καπιτώλιο κηρύχθηκε (νεκρή) σε νοσοκομείο της περιοχής» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ντάστιν Στέρνμπεκ στο CNN.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ουάσιγκτον δήλωσε ότι λεπτομέρειες για την υπόθεση θα ανακοινωθούν αργότερα, καθώς ακόμη διενεργείται έρευνα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.