Ξεκινούν με το νέο νόμο οι δήμοι να μαζεύουν με αναγκαστικά μέτρα οφειλές ακόμη και 50 ευρώ

Ημερομηνία:

Νέο θεσμικό πλαίσιο το οποίο επιβάλλει στους Δήμους να προβούν σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης βεβαιωθέντων εσόδων για οφειλές άνω των 50 ευρώ, εφαρμόζουν οι οικονομικές υπηρεσίες των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.
Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σχετικό νόμο, οι δήμοι εξασφαλίζουν την είσπραξη των βεβαιωθέντων εσόδων εντός αποσβεστικής προθεσμίας πέντε (5) ετών, που αρχίζει από τη λήξη του έτους της ταμειακής τους βεβαίωσης.
Προκειμένου λοιπόν να επιτευχθεί η είσπραξη των εσόδων για οφειλές άνω των 50 €, οι Δήμοι υποχρεούνται στη χρήση αναγκαστικών μέτρων είσπραξης. Η συνηθέστερη επιλογή είναι η κατάσχεση του οφειλόμενου ποσού από τα Τραπεζικά Ιδρύματα στα οποία έχουν λογαριασμούς οι πολίτες.
Εκ της νομοθεσίας δεν απαιτείται η ενημέρωση των δημοτών στις περιπτώσεις κατάσχεσης χρημάτων.
Οι Δήμοι παρέχουν στους δημότες τη διευκόλυνση τμηματικής καταβολής χρεών σε 12 – 24 δόσεις σύμφωνα με την πάγια ρύθμιση του Ν. 4646/2019. Για την ένταξη στην ρύθμιση απαιτείται σχετική αίτηση ή ηλεκτρονικό αίτημα του δημότη με συνημμένα δικαιολογητικά το Ε9 και το Εκκαθαριστικό Σημείωμα της ΑΑΔΕ του προηγούμενου έτους.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Kομισιόν: Εκταμίευση 3,13 δισ. ευρώ στην Ελλάδα...

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μάτσιε Μπερεστέτσκι στην έναρξη της...

Αυξημένος ο ρόλος της τεχνολογίας για την...

ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ DRONES ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ...

Kομισιόν: Εκταμίευση 3,13 δισ. ευρώ στην Ελλάδα...

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μάτσιε Μπερεστέτσκι στην έναρξη της...

Αυξημένος ο ρόλος της τεχνολογίας για την...

ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ DRONES ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αυξημένος ο ρόλος της τεχνολογίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πυρκαγιών

ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ DRONES ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΡΜΙΚΩΝ...

Στον «αέρα» και τα πολυδιαφημισμένα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία

“Έξι μήνες τώρα, δεν έχουμε εισπράξει ούτε ένα ευρώ”...