Ξεμένει από ασθενοφόρα το Ρέθυμνο: Το τελευταίο φορτώθηκε σε… οδική βοήθεια

Ξεμένει από ασθενοφόρα το Ρέθυμνο: Το τελευταίο φορτώθηκε σε… οδική βοήθεια

Σοβαρά προβλήματα διαπιστώνονται στις διακομιδές των Κέντρων Υγείας στην ενδοχώρα της Π.Ε. Ρεθύμνου λόγω έλλειψης ασθενοφόρων.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το parakritika.gr, σε όλον τον νομό, πλην του Μυλοποτάμου, δεν μπορούν να εκτελεστούν διακομιδές, αφού και το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αγίας Φωτεινής έμεινε στον δρόμο, ενώ εκτελούσε μεταφορά ασθενή για λογαριασμό του Κέντρου Υγείας Σπηλίου.

Το ασθενοφόρο έμεινε μετά τα Αγκουσελιανά στον Άγιο Ιωάννη ενώ μετέφερε ηλικιωμένη γυναίκα, την οποία αναγκάστηκαν να πάνε στο νοσοκομείο οι συγγενείς της με… ΙΧ αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με το μέσο, πλέον στην ύπαιθρο του Ρεθύμνου δεν υπάρχει ασθενοφόρο ούτε για δείγμα, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως ο οδηγός του οχήματος δεν ήξερε πως να επιστρέψει στο Αμάρι.

Τελικά, το ασθενοφόρο φορτώθηκε στην οδική βοήθεια και είναι άγνωστο αν και πότε θα επιστρέψει σε υπηρεσία, την ώρα που το Κέντρο Υγείας Σπηλίου είναι εδώ και περίπου δύο μήνες χωρίς ασθενοφόρο.

Να σημειωθεί ότι από πλευράς 7ης ΥΠΕ Κρήτης έχει δοθεί προτεραιότητα στην παραλαβή των τριών πρώτων ασθενοφόρων από την αγορά της Περιφέρειας Κρήτης στα Κέντρα Υγείας Σπηλίου, Καστελλίου και Μοιρών, αλλά αυτό θα γίνει τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.