Υγραέριο: Κίνδυνος – θάνατος οι παράνομες πρακτικές που ανθούν στις φιάλες

Τον εφιάλτη που έζησαν οι κάτοικοι της πολυκατοικίας στην Αχαρνών όταν την είδαν να μετατρέπεται σε βομβαρδισμένο τοπίο μετά την έκρηξη φιαλών υγραερίου σε κατάστημα εμπορίας που ήταν στο ισόγειο, κινδυνεύουν να ζήσουν χιλιάδες άλλοι μετά τις αποκαλύψεις για νοθεία υγραερίου.

Υγραέριο: Κίνδυνος – θάνατος οι παράνομες πρακτικές που ανθούν στις φιάλες

Στον χώρο των φιαλών επικρατεί απόλυτη ασυδοσία λένε οι νόμιμοι έμποροι.

Στην έρευνα για την έκρηξη της οδού Αχαρνών, όπως αποκάλυψε ο δημοσιογράφος των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, δύο πράγματα μπαίνουν στο μικροσκόπιο. Πρώτον ο τεράστιος αριθμός φιαλών και δεύτερον το ενδεχόμενο νοθείας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, το κατάστημα είχε άδεια για 10 φιάλες, ωστόσο υπολογίζεται πως συνολικά ξεπερνούσαν τις 150 φιάλες υγραερίου, ενώ βρέθηκαν άθικτες 85 φιάλες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κάτοικοι διαμερισμάτων της περιοχής είχαν ζητήσει από τους ιδιοκτήτες του καταστήματος να προσέξουν τι γίνεται με το συγκεκριμένο εμφιαλωτήριο, διότι είχαν διαπιστωθεί παράνομες ενέργειες στην εμφιάλωση και τη διακίνηση των συγκεκριμένων φιαλών.

Η νοθεία στις φιάλες υγραερίου είναι ένα πρόβλημα που επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία υπάρχουν 40 με 50 παράνομα εμφιαλωτήρια στην Αττική, ενώ το πρόβλημα είναι τεράστιο και στην επαρχία.

Κοινό μυστικό η νοθεία

Στην αγορά είναι κοινό μυστικό πως στις φιάλες υγραερίου οι παρατυπίες είναι αμέτρητες, η νοθεία οργιάζει και το κράτος λάμπει δια της απουσίας ελέγχων. Τα περιστατικά που το επιβεβαιώνουν αμέτρητα.

Στα κυκλώματα έχουν εντοπιστεί ακόμα και πλοκάμια στο εξωτερικό. Μάλιστα το λαθρεμπόριο ανθεί ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα όπου οι χαμηλές θερμοκρασίες αυξάνουν τη ζήτηση και οι καταναλωτές που βλέπουν το υγραέριο να είναι πανάκριβο λόγο φόρων, θα δελεαστούν από χαμηλές τιμές.

Και σαν να μην έφτανε το λαθρεμπόριο και η νοθεία, τα πράγματα γίνονται χειρότερα από τις παράνομες επαναγεμίσεις.

Οι πολίτες που θέλουν να γλιτώσουν λίγα ευρώ ψάχνουν το φτηνότερο, που όμως μπορεί να κοστίσει πανάκριβα. Τα κυκλώματα όχι μόνο δεν υποχωρούν, αλλά αντίθετα βρίσκουν και νέα κόλπα.

Το παράνομο κέρδος και η οικονομική ανέχεια δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα με παράνομα γεμιστήρια, νοθεία και ασυδοσία θα πουν οι ειδικοί, που τονίσουν πως μία σπίθα αρκεί να φέρει την καταστροφή.

Τα σχόλια είναι κλειστά.