Υπόθεση αρχαιοκαπηλίας: Στη φυλακή ο ξυλουργός, ο πρώην λιμενικός και ο φούρναρης

Ημερομηνία:

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο συνταξιούχος της αρχαιολογικής υπηρεσίας και ο Ιταλός

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα οι δύο από τους τρεις βασικούς κατηγορουμένους στην υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας που αποκάλυψε το Cretalive. Μετά τις απολογίες τους ο ξυλουργός και ο πρώην λιμενικός οδηγήθηκαν στη φυλακή, ενώ ο συνταξιούχος της αρχαιολογικής υπηρεσίας – ο οποίος είχε τον ρόλο του εκτιμητή της ομάδας – αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Πιο συγκεκριμένα του επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ, καθώς επίσης απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ενώ θα είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μία φορά τον μήνα.

Οι τρεις άνδρες θεωρούνται οι βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας οι οποίοι κατηγορούνται εκτός των άλλων και για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας.

Στη φυλακή – όπως αποφασίστηκε από τις δικαστικές αρχές – θα ακολουθήσει τον ξυλουργό και τον πρώην λιμενικό και ο φούρναρης ο οποίος επίσης κρίθηκε προφυλακιστέος. Ο Ιταλός αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ. Ελεύθεροι αφέθησαν επίσης ο βοσκός και ο διερμηνέας με μοναδικό όρο την υποχρέωση εμφάνισής τους μια φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Φορτίστηκε το κλίμα στην έξοδο των κατηγορουμένων

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και κατά την έξοδο των κατηγορουμένων από το Δικαστικό Μέγαρο το κλίμα φορτίστηκε. Από νωρίς στους χώρους γύρω από τα δικαστήρια είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες συγγενείς τους που παρέμεναν στο σημείο μέχρι αργά. Στη θέα των κατηγορουμένων, ιδιαίτερα των τριών που προφυλακίστηκαν προσπάθησαν να τους χαιρετίσουν και να τους προσεγγίσουν. Ωστόσο, εμποδίστηκαν από τους αστυνομικούς που τους συνόδευαν με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Οι συγγενείς ξέσπασαν εναντίον των αστυνομικών λέγοντας “πώς τους συμπεριφέρεστε έτσι, δεν είναι εγκληματίες”.

Η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη και μάλιστα ηλικιωμένες μητέρες και συγγενείς των κατηγορουμένων αναλύθηκαν σε δάκρυα. https://www.cretalive.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ηρακλείου:Με σημαντικά θέματα η ανασκόπηση του...

Καλημέρα. Εύχομαι να είστε καλά! Η έναρξη της εφαρμογής...

Ηράκλειο: Η επίσημη ανακοίνωση για την μετάθεση...

Η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου...

Δήμος Ηρακλείου:Με σημαντικά θέματα η ανασκόπηση του...

Καλημέρα. Εύχομαι να είστε καλά! Η έναρξη της εφαρμογής...

Ηράκλειο: Η επίσημη ανακοίνωση για την μετάθεση...

Η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

«Μια Αγκαλιά για τον Μάνο»: Τα Χανιά ενώνονται σε μια μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης

Κάλεσμα συμμετοχής από τον Δήμο Χανίων για τη μεγάλη...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το posokanei ήρθε για να μείνει και κάθε εβδομάδα θα γίνεται καλύτερο

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την εβδομαδιαία ανασκόπησή του...

Δήμος Ηρακλείου:Με σημαντικά θέματα η ανασκόπηση του Αλέξη Καλοκαιρινού

Καλημέρα. Εύχομαι να είστε καλά! Η έναρξη της εφαρμογής...