Αντιγριπικός εμβολιασμός από την ΤΟΜΥ Ρεθύμνου και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε πολίτες ευπαθών ομάδων

Αντιγριπικός εμβολιασμός από την ΤΟΜΥ Ρεθύμνου και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας σε πολίτες ευπαθών ομάδων

Η Τοπική Μονάδα Υγείας Ρεθύμνου (1η ΤΟΜΥ) της 7ης ΥΠΕ, και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, προχώρησε σε κοινή δράση προς την κοινότητα με σκοπό την πρόληψη και προαγωγή της δημόσιας υγείας ευπαθών ομάδων πληθυσμού, που βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω του επικείμενου κοινωνικού αποκλεισμού εξαιτίας οικονομικών και κοινωνικών αιτιών.

Πιο συγκεκριμένα, η δράση αφορούσε τον αντιγριπικό εμβολιασμό των Ρομά που κατοικούν στον καταυλισμό στην περιοχή του Τσεσμέ και τους ωφελούμενους του κοινωνικού συσσιτίου που ζουν σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού στον χώρο διανομής του συσσιτίου στον Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης.

Η συνταγογράφηση των απαιτούμενων εμβολίων έγινε από τους γιατρούς της 1ης ΤΟΜΥ Ρεθύμνου.

Η διενέργεια του εμβολιασμού πραγματοποιήθηκε από κοινή ομάδα Ιατρών, Επισκέπτριας Υγείας, Νοσηλευτριών και Κοινωνικών Λειτουργών, η οποία επισκέφθηκε τους χώρους των Ρομά καθώς και το χώρο διανομής του Συσσιτίου.

Ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε σε δύο μέρες ώστε να εμβολιαστεί μεγαλύτερος αριθμός ατόμων.

Στην όλη προσπάθεια συνέβαλε και το τμήμα Νοσηλευτικής του Ερυθρού Σταυρού Ρεθύμνης, με την συλλογή των ΑΜΚΑ των πολιτών που εμβολιάστηκαν.

Οι γιατροί της ΤΟΜΥ μαζί με όλη την ομάδα εργασίας της, σε μία αποτελεσματική συνεργασία με την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Ρεθύμνου, αντιμετώπισαν συλλογικά και κατ’ αρμοδιότητα την αναγκαία αυτή δράση λόγω της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης που αναγάγεται σε σύνθετο κοινωνικο- οικονομικό πρόβλημα εξαιτίας της έξαρσης της πανδημίας του COVID-19. Οι παραπάνω υπηρεσίες έχουν θέσει ως άμεση προτεραιότητά τους την συνέχιση της παρουσίας τους με οποιονδήποτε πρόσφορο μέσο προάγει το δημόσιο συμφέρον στον τομέα της Υγείας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.