Δασικοί χάρτες και μεταφορά αγροτικών προϊόντων στην ατζέντα συνάντησης της ΕΑΣΗ με την Περιφέρεια Κρήτης

Ημερομηνία:

«Οι δασικοί χάρτες περιέχουν πολλές καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε όλη την Κρήτη και θα πρέπει να γίνει επαναξιολόγησή τους». Αυτό τόνισαν σήμερα οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου σε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξή του στο δίκαιο αίτημα που απασχολεί τους ιδιοκτήτες αγροτικής γης του νησιού.

Στη συνάντηση που έγινε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενή Τομέα Μανόλη Χνάρη μετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΑΣΗ Σταύρος Γαβαλάς και ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Μύρων Χιλετζάκης.
Στο πλαίσιο αυτό οι εκπρόσωποι του αγροτικού κόσμου ζήτησαν παράταση της εφαρμογής των δασικών χαρτών καθώς και να υπάρξει διαδικασία νέας αξιολόγησης, ώστε να αναρτηθούν νέοι δασικοί χάρτες που δεν θα περιλαμβάνουν καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Πρόταση που βρίσκει σύμφωνη την Περιφέρεια Κρήτης.

Απεργία πλοίων

Αναφορικά με την απεργία των πλοίων, επεσήμαναν την ανάγκη να δοθεί άμεση λύση στη μεταφορά των προϊόντων, δεδομένου ότι υπάρχουν παρά πολλές παραγγελίες για αμνοερίφια που πρέπει να παραδοθούν σύντομα στην Αθήνα, όπως και μεγάλες ποσότητες κηπευτικών, καθώς και ελαιόλαδο. Όλα τα προϊόντα παραμένουν στην Κρήτη ενώ υπάρχει σχετικό εμπορικό ενδιαφέρον για μεταφορά στις διεθνείς αγορές. Ο Περιφερειάρχης Κρήτης εξέφρασε την στήριξή του στην εξεύρεση λύσης ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη για το θέμα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Ηρακλείου για το...

Ανοικτό το Κέντρο Έκτακτης Ανάγκης με δυνατότητα διανυκτέρευσης, τα...

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με...

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το απόγευμα της...

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Ηρακλείου για το...

Ανοικτό το Κέντρο Έκτακτης Ανάγκης με δυνατότητα διανυκτέρευσης, τα...

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Επιδείνωση του καιρού με...

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το απόγευμα της...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Τραπεζικοί λογαριασμοί: Ποιες καταθέσεις μπαίνουν στο στόχαστρο της Εφορίας και γιατί

Στο «μάτι» της Εφορίας μπαίνουν οι καταθέσεις μεγάλων χρηματικών...

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Ηρακλείου για το επερχόμενο κύμα ψύχους με έκτακτα μέτρα για τους αστέγους

Ανοικτό το Κέντρο Έκτακτης Ανάγκης με δυνατότητα διανυκτέρευσης, τα...

Ιράν: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών – Απειλές και άγρια καταστολή εναντίον των διαδηλωτών

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις διαδηλωτών και ανδρών των σωμάτων ασφαλείας...