Πελώνη: Πότε θα πετάξουμε τις μάσκες – Το ενδεχόμενο του τέταρτου κύματος

Ημερομηνία:

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών σχετικά για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας του κοροναϊού, με την κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη να εμφανίζεται αισιόδοξη ότι εντός της ημέρας θα ληφθεί απόφαση για την κυκλοφορία σε εξωτερικούς χώρους χωρίς μάσκα.

Για την εφαρμογή της απόφασης, ωστόσο, τόνισε ότι θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής. Διευκρίνισε, δε, πως αφορά τη μη υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας, είπε ότι το θέμα θα τεθεί εν καιρώ, στον ΣΚΑΪ.

Τόνισε, επίσης, ότι «η καλή επιδημιολογική εικόνα δεν πρέπει να μας εφησυχάζει. Όπου υπάρχει συνωστισμός τα μέτρα θα πρέπει να συνεχιστούν, εκτός αν πει κάτι άλλο η επιτροπή».

Ποιους θα αφορά το τέταρτο κύμα
Η κα Πελώνη εξήγησε ότι όσο περισσότερο προχωρούν οι εμβολιασμοί, ακόμα και σε ένα ενδεχόμενο νέο κύμα, ο πληθυσμός θα είναι θωρακισμένος. Επεσήμανε, επίσης, ότι το ενδεχόμενο τέταρτο κύμα θα αφορά τους ανεμβολίαστους.

«Όσο μεγαλύτερο το ποσοστό των εμβολιασμένων θα ξεκλειδώνουν δραστηριότητες και θα επιστρέφουμε στην κανονικότητα», ανέφερε σχετικά και συμπλήρωσε πως «πρέπει όλοι να πειστούν ότι τα οφέλη του εμβολιασμού είναι μεγάλα».

Όσον αφορά τη μετάλλαξη Δέλτα, που φαίνεται να είναι 2,5 φορές πιθανότερο να μολύνει τα παιδιά, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η εθνική επιτροπή εμβολιασμών συζητά για τον εμβολιασμό των παιδιών και θα εισηγηθεί σχετικά.

Τέλος, είπε ότι τα self test θα συνεχίσουν να διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Σας φαίνονται μεγαλύτερες οι ημέρες; Πώς η...

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τη διάρκεια της ημέρας -...

Συναγερμός από ΟΗΕ για Ελ Νίνιο: Έρχεται...

Με πιθανότητα 90% να επιστρέψει έως το τέλος του...

Σας φαίνονται μεγαλύτερες οι ημέρες; Πώς η...

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τη διάρκεια της ημέρας -...

Συναγερμός από ΟΗΕ για Ελ Νίνιο: Έρχεται...

Με πιθανότητα 90% να επιστρέψει έως το τέλος του...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σας φαίνονται μεγαλύτερες οι ημέρες; Πώς η κλιματική αλλαγή «ξεχειλώνει» το 24ωρο

Η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τη διάρκεια της ημέρας -...

Συνταγματική αναθεώρηση: Κατατίθεται η πρόταση της ΝΔ – Πώς θα κινηθεί η αντιπολίτευση

Με την κατάθεση της επίσημης πρότασης της Νέας Δημοκρατίας...

Κάλεσμα Εθελοντών στο 15ο Παιδικό Φεστιβάλ του Δήμου Αγίου Νικολάου

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου (Τμήμα Πολιτισμού) απευθύνει πρόσκληση σε...