Κρήτη: Με ηπατίτιδα μωρό 14 μηνών στο Ηράκλειο – Το παρακολουθούν στενά οι γιατροί

Ημερομηνία:

Παρακολουθείται στενά από τους γιατρούς
Κρούσμα ηπατίτιδας σε μωρό εντοπίστηκε στο Ηράκλειο ενώ διερευνάται αν έχει σχέση με άλλες περιπτώσεις της νόσους της φλεγμονής του ήπατος που έχουν αναφερθεί σε όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, πρόκειται για ένα αγοράκι 14 μηνών το οποίο είχε νοσήσει και με κοροναϊό πριν λίγους μήνες.

Η διάγνωση
Όλα ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό όταν το παιδί εμφάνισε συμπτώματα ηπατίτιδας με αποτέλεσμα οι γονείς του να το πάνε για εξέταση σε παιδίατρο.

Η γιατρός διαπίστωσε ένα πρήξιμο στο ήπαρ και έγραψε αμέσως τις απαραίτητες εξετάσεις, ανήσυχη για τις διεθνείς εξελίξεις αναφορικά με τα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας.

Οι εξετάσεις φέρεται να κατέδειξαν απότομη άνοδο στις τρανσαμινάσες του ωστόσο βρίσκονται ακόμα σε επίπεδα κάτω του ορίου συναγερμού και νοσηλείας.

Η ανησυχία και η νόσηση από κοροναϊό
Το μικρό παιδί υποβάλλεται συνεχώς σε εξετάσεις ενώ παρακολουθείται στενά από τους θεράποντες γιατρούς του.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να διαπιστωθεί αν τελικά αυτό το κρούσμα θεωρείται ύποπτο αναφορικά με την οξεία ηπατίτιδα που κυριαρχεί σε παιδιά της Βρετανίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι ειδικοί επιστήμονες που έχουν ενημερωθεί για την κατάστασή του συνέστησαν τη συνεχή παρακολούθηση του και εάν οι τρανσαμινάσες φτάσουν ή υπερβούν το όριο 500 τότε το παιδί θα πρέπει να νοσηλευθεί σε Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων.

Την ίδια ώρα, στο… μικροσκόπιο έχει τεθεί και το γεγονός ότι πριν κάποιους μήνες νόσησε με κοροναϊό.

Πιο συγκεκριμένα, εξετάζεται αν η νόσος της φλεγμονής του ήπατος που παρουσίασε σχετίζεται με τον κοροναϊό ή είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό.https://www.cretapost.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου για ένα κράνος –...

Συνεχίζονται τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων στο Ηράκλειο. Ένα ακόμα...

Δήμος Ηρακλείου:Εγκρίθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή η...

Ομόφωνη έγκριση για τα τέλη κοινοχρήστων χώρων, των χώρων...

Άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου για ένα κράνος –...

Συνεχίζονται τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων στο Ηράκλειο. Ένα ακόμα...

Δήμος Ηρακλείου:Εγκρίθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή η...

Ομόφωνη έγκριση για τα τέλη κοινοχρήστων χώρων, των χώρων...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερος στην Κρήτη

Στα χέρια των αρχών 34χρονος – εκκρεμούσε σε βάρος...

Εντός του 2027 οι πρώτες συναλλαγές με ψηφιακό ευρώ

Το ψηφιακό ευρώ θα είναι μια ευρωπαϊκή λύση ψηφιακών...

Έβαλαν «άριστα» οι Γερμανοί γευσιγνώστες ελαιολάδου

Αποστολή από 22 άτομα βρέθηκε στην Κρήτη, εμβαθύνοντας στην...