Ηράκλειο: Ένα χρόνο αναμονή για μία εξέταση σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο – Στα όριά τους οι ασθενείς (βίντεο)

Ημερομηνία:

Ραντεβού ούτε για δείγμα στα πρωινά ιατρεία των δύο νοσηλευτικών ιδρυμάτων Ηρακλείου, του ΠΑΓΝΗ και του Βενιζελείου, καθώς όλο και περισσότεροι ασθενείς στρέφονται σε αυτά για δωρεάν εξέταση από γιατρό, αλλά δεν βρίσκουν διαθέσιμες ημερομηνίες.

Ειδικότερα, στα όριά τους φτάνουν οι ασθενείς που δεν έχουν χρήματα για απογευματινά ιατρεία και αναγκαστικά στρέφονται τα πρωινά ιατρεία για να εξυπηρετηθούν. Μοιάζει με κακόγουστο αστείο, αλλά η αναμονή μπορεί να διαρκέσει σχεδόν ένα χρόνο και η ταλαιπωρία θεωρείται δεδομένη.

Παράλληλα όσοι γονείς μπαίνουν στην ιστοσελίδα του Βενιζελείου για να κλείσουν ραντεβού μένουν εμβρόντητοι καθώς θα χρειαστεί να περιμένουν για πολύ καιρό.

Ωστόσο και στα υπόλοιπα πρωινά ιατρεία του Βενιζελείου η κατάσταση δεν είναι πολύ καλύτερη, καθώς στο Παιδοαλλεργιολογικό το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού είναι στις 4 Μαΐου 2023. Στο Πνευμονολογικό στις 25 Μαΐου 2023. Στο Διαβητολογικό, με την προϋπόθεση ότι ήδη παρακολουθούνται, στις 22 Μαΐου 2023.

Την ίδια ώρα με «γκρίζο» χρώμα αποτυπώνονται οι ειδικότητες γιατρών όπου τα ραντεβού έχουν ήδη κλείσει, ενώ παράλληλα τυχεροί θεωρούνται όσοι βρουν ραντεβού σε έναν ή δύο μήνες.

Αντίστοιχα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου επικρατεί το αδιαχώρητο καθώς μόλις ανοίξουν τα ραντεβού εξαντλούνται εν ριπή οφθαλμού, καθώς οι ασθενείς προτιμούν τα πρωινά ιατρεία τα οποία λειτουργούν χωρίς χρέωση, με την αναμονή να διαρκεί τρεις μήνες.

Όσοι δεν έχουν τη δυνατότητα να στραφούν στα απογευματινά ή σε ιδιώτες γιατρούς κάνουν απεριόριστη υπομονή περιμένοντας το ραντεβού τους. Μόνο που κάποια θέματα υγείας δεν μπορούν να περιμένουν…

 

Σαριδάκη Φιλία, neakriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: 200 χρόνια από το Θαύμα του...

Ηράκλειο: Το Θαύμα που σημάδεψε την ιστορία/Με ιδιαίτερη λαμπρότητα...

Ηράκλειο:Ομόφωνες αποφάσεις στην 7η τακτική συνεδρίαση του...

Στην έδρα του Δήμου Χερσονήσου στις Γούρνες πραγματοποιήθηκε η...

Ηράκλειο: 200 χρόνια από το Θαύμα του...

Ηράκλειο: Το Θαύμα που σημάδεψε την ιστορία/Με ιδιαίτερη λαμπρότητα...

Ηράκλειο:Ομόφωνες αποφάσεις στην 7η τακτική συνεδρίαση του...

Στην έδρα του Δήμου Χερσονήσου στις Γούρνες πραγματοποιήθηκε η...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο: 200 χρόνια από το Θαύμα του Αγίου Μηνά – Συγκίνηση, πίστη και ιστορική μνήμη στο Μεγάλο Κάστρο

Ηράκλειο: Το Θαύμα που σημάδεψε την ιστορία/Με ιδιαίτερη λαμπρότητα...

Η Βότκα Μολότοφ παρουσιάζεται στην Κρήτη από Πέμπτη 16 Απριλίου έως Δευτέρα 20 Απριλίου!

ΒΟΤΚΑ ΜΟΛΟΤΟΦ του Νηλ Σάιμον βασισμένο στα διηγήματα του Άντον...

Ισχυρό μήνυμα αλληλεγγύης από το Πασχαλινό Bazaar του Δήμου Χανίων

Με μεγάλη επιτυχία και θερμή συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε...

Ο Γιώργος Μυλωνάκης υποβλήθηκε σε εμβολισμό – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Ο Γιώργος Μυλωνάκης υπέστη ρήξη ανευρύσματος εγκεφάλου και νοσηλεύεται...