Τοποθετήσεις του βουλευτή του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκη : Κανένας συμβιβασμός με τη σήψη – Κρατικές δομές για την προστασία του παιδιού

«Δεν πρέπει να υπάρξει κανένας συμβιβασμός με τη σήψη μιας κοινωνίας εκμετάλλευσης και φτώχειας που αφήνει τα παιδιά απροστάτευτα στις διάφορες κιβωτούς του τρόμου. Ολες αυτές οι υποθέσεις που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας (κιβωτός του κόσμου, Κολωνός κ.α.) επιβεβαιώνουν την πλήρη απουσία ολοκληρωμένης κρατικής στήριξης παιδιών είτε είναι εγκαταλελειμένα είτε είναι κακοποιημένα», επισήμανε ο Μανώλης Συντυχάκης βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Πρόσθεσε πως «δεν μπορεί να αφήνονται τα παιδιά στα χέρια του κάθε είδους ιδιώτη, ΜΚΟ, επιχειρηματιών, επαγγελματιών αναδόχων, εκκλησιαστικών ιδρυμάτων και διαφόρων φιλανθρώπων» υπογράμμισε ότι η είναι υπεύθυνη η πολιτική όλων των κυβερνήσεων στο χώρο της Υγείας- Πρόνοιας και είναι εγκληματική. Το κράτος εμφανίζεται να εποπτεύει τους διάφορους επιτήδειους και όταν ανοίξει το καπάκι κι αρχίσουν οι καταγγελίες, τότε η κυβέρνηση και κράτος εμφανίζονται αθώοι του αίματος, άμοιροι των ευθυνών ενώ οι ευθύνες είναι όλες δικές τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κατήγγειλε ακόμα ότι «η κυβέρνηση, αξιοποιεί τα γεγονότα για να ανακατέψει την τράπουλα με τις ΜΚΟ και να ξαναμοιράσει την κρατική πίτα σε αυτές» και πρόσθεσε πως «τα παιδιά έχουν ανάγκη από σύγχρονες δομές προστασίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και όχι να τα στοιβάζουν στα νοσοκομεία ή να τα στέλνουν στα χέρια κάθε ιδιωτικής οργάνωσης». Αν θέλει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ας ενισχύσει μέσω του κρατικού προϋπολογισμού τη χρηματοδότηση προς τις κρατικές δομές, τις οποίες κλείνει τη μία μετά την άλλη, υπογράμμισε.
Η εμπλοκή της χώρας στα νατοϊκά σχέδια ανοίγει επικίνδυνους δρόμους

Η εμπλοκή της χώρας στα νατοϊκά σχέδια ανοίγει επικίνδυνους δρόμους

Οσον αφορά την όξυνση της αντιπαράθεσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Μ. Συντυχάκης σημείωσε πως εκδηλώνεται στο πλαίσιο ενός πολεμικού σκηνικού που έχει στηθεί στην ευρύτερη περιοχή και πρόσθεσε ότι «Το πρόσφατο διπλωματικό επεισόδιο με την επίσκεψη του Ν. Δένδια στη Λιβύη, αναδεικνύει τους κινδύνους και τους επικίνδυνους δρόμους στους οποίους οδηγεί η εμπλοκή της χώρας στα νατοϊκά σχέδια».

Υπενθύμισε ότι «Μετά τη διαλυτική κατάσταση που προκάλεσε η νατοϊκή επίθεση στη Λιβύη, το 2011 που είχε τότε τη στήριξη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των άλλων αστικών κομμάτων, άνοιξε μία πληγή στην περιοχή και διαμορφώθηκαν οι όροι για αυτό το απαράδεκτο τουρκικό λιβυκό σύμφωνο του 2019. Με βάση αυτό το μνημόνιο συνεργασίας άνοιξε ο δρόμος για έρευνες, γεωτρήσεις, εκμετάλλευση υδρογονανθράκων πλησίον της Κρήτης, της Ρόδου, του Καστελόριζου, πατώντας στην προβληματική συμφωνία μερικής οριοθέτησης της ΑΟΖ ανάμεσα σε Ελλάδα και την Αίγυπτο, που υποβαθμίζει την επήρεια των ελληνικών νησιών.

«Αυτή η ρίζα του προβλήματος που συνδέεται με τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Λιβύης, αποσιωπάται συστηματικά από όλες τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που είναι υπέρ του ευρωατλαντικού τόξου. Εχει αποδειχθεί ότι η εμπλοκή της χώρας σε αυτούς τους ανταγωνισμούς, όχι μόνο δεν συνιστά εγγύηση για κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας αλλά οδηγεί τη χώρα σε νέες επικίνδυνες περιπέτειες». Καταλήγοντας επισήμανε την ανάγκη να σταματήσει η χώρα να εμπλέκεται στις διευθετήσεις στην ευρύτερη περιοχή που στόχο έχουν να εξυπηρετούν συμφέροντα ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.