ΕΟΔΥ: 38 θάνατοι από κορωνοϊό, 37 οι διασωληνωμένοι

Ημερομηνία:

Η εβδομαδιαία έκθεση του Οργανισμού

Μείωση παρουσιάζει η θετικότητα των ελεγχθέντων δειγμάτων για SARS-CoV2, την εβδομάδα 29 Μαΐου – 4 Ιουνίου, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος (SARS-CoV-2, ιοί γρίπης και αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV).

Ιός SARS-CoV2- λοίμωξη COVID-19: Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ο αριθμός των εισαγωγών για COVID-19 (486) παρουσίασε μείωση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και μείωση 21% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες. Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων (15) παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ταυτίζεται με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες. Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 37. Καταγράφηκαν 38 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 86,5 έτη (εύρος 63-97 έτη). Κατά τις τελευταίες εβδομάδες όλα τα αλληλουχηθέντα στελέχη ανήκαν στις υπο-παραλλαγές ΒΑ.2 και ΒΑ.5 της Όμικρον, με τη ΒΑ.2 να υπερτερεί. Η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 ήταν η XBB.1.5 (83%), ακολουθούμενη από την XBB.1.16 (14%). Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε μείωση της κυκλοφορίας του ιού SARSCoV-2 σε 5 από τις 6 περιοχές που ελέγχθηκαν.

Ιός της γρίπης: Η θετικότητα για γρίπη στην κοινότητα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα (sentinel). Δεν καταγράφηκε νέο σοβαρό κρούσμα εργαστηριακά επιβεβαιωμένης γρίπης με νοσηλεία σε ΜΕΘ, ούτε νέος θάνατος από εργαστηριακά επιβεβαιωμένη γρίπη. Συνολικά από την αρχή επιτήρησης της γρίπης νοσηλεύτηκαν 68 άτομα με γρίπη σε ΜΕΘ και καταγράφηκαν 26 θάνατοι. Το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν στα δύο κέντρα αναφοράς γρίπης 370 δείγματα θετικά για ιούς γρίπης (δείγματα sentinel και νοσοκομειακά δείγματα), εκ των οποίων 289 (78%) ήταν στελέχη τύπου Α και 81 (22%) στελέχη τύπου Β.

Γριπώδεις συνδρομές (ανεξαρτήτως παθογόνου): Καταγράφηκε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα στην κοινότητα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΥΠΕΝ: Παράταση στο «Εξοικονομώ – Επιχειρώ» έως...

Ποιος ο στόχος του προγράμματος. Παρατείνεται έως και την ερχόμενη...

Επίδομα παιδιού 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα,...

Τι ισχύει για εξαρτώμενα τέκνα και φοιτητές. Οριστικοποιείται εντός των...

ΥΠΕΝ: Παράταση στο «Εξοικονομώ – Επιχειρώ» έως...

Ποιος ο στόχος του προγράμματος. Παρατείνεται έως και την ερχόμενη...

Επίδομα παιδιού 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα,...

Τι ισχύει για εξαρτώμενα τέκνα και φοιτητές. Οριστικοποιείται εντός των...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

ΥΠΕΝ: Παράταση στο «Εξοικονομώ – Επιχειρώ» έως 13 Φεβρουαρίου

Ποιος ο στόχος του προγράμματος. Παρατείνεται έως και την ερχόμενη...

Λίγο το λάδι, δεν πουλιέται κιόλας! – «Παγωμένη» η αγορά στην Κρήτη

Ασύμφοροι, άγονοι διαγωνισμοί και χαμηλές τιμές συνθέτουν το σκηνικό. Σε...

Καμίνια: Ερωτική αντιζηλία το κίνητρο του φονικού – Τον άφησαν αβοήθητο να ψυχορραγεί

Τρεις συλλήψεις από την Ασφάλεια Ηρακλείου, αν καλούσαν βοήθεια...

Επίδομα παιδιού 2026: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, ποιοι πληρώνονται και τι να προσέξουν οι δικαιούχοι

Τι ισχύει για εξαρτώμενα τέκνα και φοιτητές. Οριστικοποιείται εντός των...