Θρήνος στην Κρήτη: Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος μαντιναδολόγος Γαριπαντώνης

Ημερομηνία:

Έφυγε σήμερα Σάββατο (10/2) από τη ζωή ο Αντώνης Ζαχαριουδάκης από την Νίβρυτο, γνωστός στον κόσμο ως Γαριπαντώνης!

Ο Γαριπαντώνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νίβρυτο του Δήμου Γόρτινας, ενώ αγάπησε πολύ την παράδοση και τις μαντινάδες, με τις οποίες και έγινε γνωστός σε όλη την Κρήτη!

Η κηδεία του θα τελεστεί αύριο Κυριακή στις 2:00 το μεσημέρι, στην Νίβρυτο.

Από μικρός μέσα στα γλέντια του χωριού το μερακλήκι μπήκε μέσα του και μεγάλωνε μαζί του. Οι καντάδες και οι ατελείωτες παρέες ήταν η πρώτη αφορμή, που ξεκίνησε να βγάζει μαντινάδες και να τις τραγουδεί.

Μεγαλώνοντας έζησε στην Γερμανία για δέκα χρόνια, όπου και εκεί δεν έσβησε η μερακλοσύνη, δημιούργησε πολιτιστικό σύλλογο «Κρητών» όπου ήταν και χοροδιδάσκαλος, έχοντας πάντα την ελπίδα της επιστροφής για την πατρίδα.

Όταν επέστρεψε, διοργάνωσε μαζί με τον Γιώργο Βιτώρο και άλλους, την βάφτιση με τους πάνω από εκατό νονούς, βαφτίζοντας ένα κοριτσάκι. Διοργάνωσε την μεγαλύτερη συνάντηση στιχουργών, με πάνω από πέντε χιλιάδες κόσμο από όλη την Κρήτη, με φαγητά και περιποίηση όλα με έξοδα δικά του.

Επιθυμία του πατέρα του ήταν να χτίσει μία εκκλησία, την οποία ο Γριπαντώνης και πραγματοποίησε, χτίζοντας τον Άγιο Αντώνη, κάνοντας πανηγύρι στη χάρη του και κάθε μέρα της Αναλήψεως.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες σε δισκογραφίες όπως με τον Γιώργο Λεκκάκη, Χαράλαμπο Γαργανουράκη σε δύο CD, Ρουμελιώτη Μανόλη, Τσακαλάκη Ναπολέων και με Αστρινό Ζαχαριουδάκη.

Η ανάρτησή για τον θάνατό του από την σελίδα “Τα νέα της Πάνω Ρίζας”:

neakriti.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η Κρήτη του Μάνου Χατζιδάκι στο Πολιτιστικό...

Η Κρήτη του Μάνου Χατζιδάκι, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο...

Ηράκλειο:Επιτυχημένο διήμερο εκδηλώσεων Τοπικής Ιστορίας στο Καστέλλι...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο εκδηλώσεων τοπικής ιστορίας που...

Η Κρήτη του Μάνου Χατζιδάκι στο Πολιτιστικό...

Η Κρήτη του Μάνου Χατζιδάκι, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο...

Ηράκλειο:Επιτυχημένο διήμερο εκδηλώσεων Τοπικής Ιστορίας στο Καστέλλι...

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο εκδηλώσεων τοπικής ιστορίας που...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Η Κρήτη του Μάνου Χατζιδάκι στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Η Κρήτη του Μάνου Χατζιδάκι, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο...

Alter Ego Media: Στους δείκτες του FTSE Russell

Η Alter Ego Media εισήλθε στους δείκτες του FTSE...

Ρέθυμνο:«Εγώ κι Εσύ» Πρεμιέρα αύριο! από τον Θεατρικό Περίπλου.

Με τις ευχές της κορυφαίας Αμερικανίδας συγγραφέα Lauren Gunderson,...

Εορτολόγιο 24 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 24 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται...