Α΄ Ιερατικό Συνέδριο στο Ηράκλειο με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης

Ημερομηνία:

Το Σάββατο 9 Απριλίου 2022, πραγματοποιήθηκε, στο αμφιθέατρο της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης, το πρώτο, με τον νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο, Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος παρουσίασε τα σημαντικότερα σημεία του έργου της διακονίας και προέτρεψε τους ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, τους οποίους πολλές φορές κατά τη διάρκεια της σύναξης ονόμασε πολύτιμους συνεργούς του, συνοδοιπόρους και συγκυρηναίους, να συνεργασθούν. Ιδιαίτερα, αναφέρθηκε σε θέματα ποιμαντικού ενδιαφέροντος και εκκλησιαστικής ευταξίας, και τους ενημέρωσε για καίρια προβλήματα που απασχολούν την Τοπική Εκκλησία και τους ίδιους, όπως αυτό των οργανικών θέσεών τους.

Οι ιερείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης χάρηκαν την κοινωνία αγάπης με τον Επίσκοπό τους και μεταξύ τους και αντήλλαξαν σκέψεις και απόψεις επί των θεμάτων.
Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος ανακοίνωσε το διορισμό του Αρχιμανδρίτη Νικηφόρου Κουνάλη στη θέση του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης και τοποθέτησε στη θέση του Εισηγητή του Γραφείου του Αρχιεπισκόπου και του Τελετάρχη τον Πρωτοπρεσβύτερο Σταμάτιο Μηλαθιανάκη, ευχόμενος και στους δύο καρποφόρα διακονία στην Τοπική Εκκλησία.

Ζήτησε δε, στο διάστημα των δύο επόμενων μηνών, την έγγραφη κατάθεση των σκέψεων και προγραμματισμών των ιερέων για την περαιτέρω διακονία τους στις ενορίες και τους τομείς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, προκειμένου να ληφθούν οι δέουσες αποφάσεις στο εγγύς μέλλον.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

100 χρόνια ΟΦΗ: Κυκλοφόρησε το επετειακό μετάλλιο

Κυκλοφόρησε το επετειακό μετάλλιο για τα 100 χρόνια του...

Δικαστικές εξελίξεις στην Κρήτη για τη μοναστηριακή...

Ελεύθερος με εγγυοδοσία 50.000 ευρώ ο 49χρονος δικηγόρος Χανίων,...

100 χρόνια ΟΦΗ: Κυκλοφόρησε το επετειακό μετάλλιο

Κυκλοφόρησε το επετειακό μετάλλιο για τα 100 χρόνια του...

Δικαστικές εξελίξεις στην Κρήτη για τη μοναστηριακή...

Ελεύθερος με εγγυοδοσία 50.000 ευρώ ο 49χρονος δικηγόρος Χανίων,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αυτή είναι η αιτία θανάτου του 3χρονου παιδιού στην Αλεξανδρούπολη

Σοκαριστική η εικόνα που παρουσίαζε το άψυχο σώμα του. Στην...

100 χρόνια ΟΦΗ: Κυκλοφόρησε το επετειακό μετάλλιο

Κυκλοφόρησε το επετειακό μετάλλιο για τα 100 χρόνια του...

Αγρότες: «Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις» – Η απόφαση του συντονιστικού Νίκαιας εν όψει Σερρών

Την Πέμπτη συνεδριάζει στον Λευκώνα Σερρών η Πανελλαδική Επιτροπή...

Στεγαστικό: Όλο το σχέδιο για περισσότερα και φθηνότερα ενοικιαζόμενα σπίτια

Νέα δέσμη μέτρων που αναμένεται να υλοποιηθούν τους πρώτους...