Αυγενάκης: «Θα ξεσκεπαστούν παλιές αμαρτίες με τη νέα διοίκηση στον ΟΠΕΚΕΠΕ»

Ημερομηνία:

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο Cretalive- Τι είπε για την επιτήρηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, τη νέα ΚΑΠ, τις εκλογές

Υπεραμύνθηκε των αλλαγών στη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρης Αυγενάκης, με συνέντευξή του στο Cretalive και την Ειρήνη Τσάκα.

“Από την πρώτη στιγμή, δεν έκρυψα την ανικανότητα και την άγνοια της προηγούμενης διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, γι’ αυτό και την απομάκρυνα… Έτσι, η νέα διοίκηση κατάφερε να πληρώσει έγκαιρα, όπως είχαμε πει, 785 εκ. ευρώ στους δικαιούχους παραγωγούς ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα έχει καταβάλει ποσό ύψους 2,2 δις ευρώ στους Έλληνες αγρότες”!

Αναφερόμενος στην επιτήρηση του ΟΠΕΚΕΠΕ από την ΕΕ, τόνισε με νόημα ότι δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στις πληρωμές των αγροτών μέχρι τον Ιούνιο. “Ίσα ίσα που θα τρέξουν πιο γρήγορα και όσα θέλουμε να κάνουμε”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ότι, όπου χρειαστεί, θα γίνει διόρθωση των όποιων λαθών, και θα γίνουν εκ νέου πληρωμές στους δικαιούχους.

Για τα χιλιάδες δεσμευμένα ΑΦΜ από το 2014 μέχρι και σήμερα, είπε ότι όποιος δικαιούται χρήματα, θα τα πάρει… “Αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί μέρα με τη μέρα. Όλες οι παλιές, σκοτεινές υποθέσεις θα ελεγχθούν μία μία… Είναι γεγονός ότι θα ξεσκεπαστούν παλιές “αμαρτίες” όπου κάποιοι πλούτισαν ή αβγάτισαν με παρανομίες ή μεσοβέζικους τρόπους… Αυτό δεν με απασχολεί”, υπογράμμισε.

Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στις προτάσεις της ελληνικής πλευράς για τις αλλαγές στη νέα ΚΑΠ, ενώ χαρακτήρισε “ανύπαρκτους” τους ευρωβουλευτές της αντιπολίτευσης στην διαδικασία των προτάσεων.
Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση και ειδικά στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “κατάφερε να κάνει το ΠΑΣΟΚ από κόμμα… περίπτερο!”
Στο δρόμο για τις ευρωεκλογές, ο Υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για μεγάλη νίκη της ΝΔ στις κάλπες της 9ης Ιουνίου, και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν “όχι μόνον τους γνωστούς, αλλά τους γνώστες των ευρωπαϊκών ζητημάτων”.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Προσλήψεις 29 ειδικευόμενων νοσηλευτών στα νοσοκομεία της...

– Όλες οι λεπτομέρειες για τις αιτήσεις και τις...

Φεύγουν από τα ξενοδοχεία οι Ισραηλινοί τουρίστες...

Λόγω της αβεβαιότητας οι Ισραηλινοί τουρίστες αποχώρησαν από τα...

Προσλήψεις 29 ειδικευόμενων νοσηλευτών στα νοσοκομεία της...

– Όλες οι λεπτομέρειες για τις αιτήσεις και τις...

Φεύγουν από τα ξενοδοχεία οι Ισραηλινοί τουρίστες...

Λόγω της αβεβαιότητας οι Ισραηλινοί τουρίστες αποχώρησαν από τα...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μέση Ανατολή: Σήματα Ιράν σε Ισραήλ και ΗΠΑ μέσω τρίτων για αποκλιμάκωση

Το Ιράν φέρεται να έστειλε μηνύματα στο Ισραήλ και...

Οι επιχειρηματικές επιπτώσεις της σύγκρουσης Ισραήλ–Ιράν στην Ελληνική Οικονομία

Η κατάσταση επηρεάζει αρνητικά τόσο την παγκόσμια οικονομία όσο...

Προσλήψεις 29 ειδικευόμενων νοσηλευτών στα νοσοκομεία της Κρήτης

– Όλες οι λεπτομέρειες για τις αιτήσεις και τις...

Φεύγουν από τα ξενοδοχεία οι Ισραηλινοί τουρίστες – Ποιά θα είναι η απώλεια για τον τουρισμό στην Κρήτη

Λόγω της αβεβαιότητας οι Ισραηλινοί τουρίστες αποχώρησαν από τα...