Blue Horizon: «Τον βλέπω ξανά και ξανά να πέφτει στη θάλασσα» λέει ο αδελφός του Αντώνη Καρυώτη

Ημερομηνία:

Αναμένει από τη δικαιοσύνη να τιμωρήσει παραδειγματικά τους τέσσερις κατηγορούμενους που, όπως λέει, «δεν έχουν ζητήσει μία συγγνώμη»

«Οκτώ μήνες μετά βλέπω στην τηλεόραση να παίζει ξανά και ξανά το βίντεο που σπρώχνουν τον αδελφό μου στον θάνατο και σοκάρομαι, ανατριχιάζω» λέει ο αδελφός του Αντώνη Καρυώτη μετά την εισαγγελική πρόταση για την παραπομπή σε δίκη των τεσσάρων κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων ο ύπαρχος στον οποίο αποδίδεται δόλος.

«Θέλω να δικαιωθεί ο αδελφός μου και οι κατηγορούμενοι να δικαστούν γι’ αυτό το έγκλημα»

Οι στενοί συγγενείς του θύματος ζητούν από την πρώτη στιγμή δικαίωση στη μνήμη του δικού τους ανθρώπου. Ο Nίκος Καργιώτης, μίλησε στο MEGA εκφράζοντας την επιθυμία δικαίωσης για τον αδικοχαμένο αδελφό του.

«Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης και πιστεύω ότι όσοι εμπλέκονται θα τιμωρηθούν όπως πρέπει. Θέλω να δικαιωθεί ο αδελφός μου και οι κατηγορούμενοι να δικαστούν γι’ αυτό το έγκλημα» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Και πρόσθεσε: «Πιστεύω στη Δικαιοσύνη και εκτιμώ ότι τα τέσσερα μέλη τoυ πληρώματος του Blue Horizon που έριξαν τον Αντώνη από το πλοίο θα τιμωρηθούν παραδειγματικά και θα δικαιωθεί η μνήμη του αδελφού μου. Μας λείπει πολύ ο Αντώνης κι όχι μόνο σε εμάς, αλλά σε όλη την περιοχή γιατί ήταν τόσο καλό παιδί και τον αγαπούσαν όλοι».

Τέλος, αναφέρθηκε στους κατηγορούμενους λέγοντας ότι δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί του να εκφράσουν τη λύπη τους γι’ αυτό που έγινε: «Όλο αυτό τον καιρό ούτε ένας από τους εμπλεκόμενους ή τις οικογένειές τους δεν με έχουν πάρει τηλέφωνο να μου ζητήσουν μια συγγνώμη. Οκτώ μήνες μετά βλέπω στην τηλεόραση να παίζει ξανά και ξανά το βίντεο που σπρώχνουν τον αδελφό μου στο θάνατο και σοκάρομαι, ανατριχιάζω».

Η παραπομπή σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση
O πλοίαρχος παραπέμπεται, όπως αναφέρεται, για επικίνδυνη παρέμβαση στη συγκοινωνία πλοίου από την οποία επήλθε θάνατος και για απόπειρα υπόθαλψης κατά συρροή. Κατηγορείται πως έδωσε το πράσινο φως για να αποπλεύσει το πλοίο με ανοιχτό καταπέλτη, αν και αυτό δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς ασφαλείας και πως ανέφερε ψευδώς, με πρόθεση συγκάλυψης, ότι ένας επιβάτης έπεσε στη θάλασσα.

Ο ύπαρχος που φαίνεται να σπρώχνει τον Αντώνη στον θάνατο παραπέμπεται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που τελέστηκε, όπως αναφέρεται, με ενδεχόμενο δόλο αλλά και για κατάχρησης εξουσίας.

Αποτέλεσμα των απωθήσεων του, βάσει της εισαγγελικής πρότασης ήταν να πέσει τελικά ο Αντώνης Καργιώτης στο κενό, να βρεθεί στη θάλασσα και να χάσει τη ζωή του. Τονίζεται πως άσκησε βία που δεν ήταν αναγκαία για την τήρηση της τάξης και της ασφάλειας του πλοίου.

Σε δίκη παραπέμπεται και ο υποπλοίαρχος για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση. Τονίζεται ότι παρέμεινε αδρανής ενώ είχε άμεση οπτική επαφή με τον καταπέλτη του πλοίου και τα όσα εκτυλίσσονταν, ότι δεν προέβη σε καμία ενέργεια για τη διάσωση του Αντώνη και πως δεν ενημέρωσε άμεσα τον πλοίαρχο ώστε ο τελευταίος να δώσει εντολή για να παύσει η λειτουργία των μηχανών.

Ο εισαγγελέας Πειραιά εισηγείται προς το αρμόδιο συμβούλιο Πλημμελειοδικών να παραπεμφθεί σε δίκη και ο ναύκληρος για συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατάχρηση εξουσίας.

Κατηγορείται ότι άσκησε, τουλάχιστον στην αρχή, βία σε βάρος του Αντώνη καθώς τον τράβηξε προς την προβλήτα και στη συνέχεια όταν ο 36χρονος βρέθηκε στη θάλασσα ότι παρέμεινε αδρανής.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Τη Δευτέρα η πρώτη σε επίπεδο Κρήτης...

Τους καταλογίζεται ότι παρουσίαζαν εικονικά μισθωτήρια για να πάρουν...

Ρόμπερντ Ρέντφορντ: Υπήρξε ο γόης του Χόλιγουντ...

Ξανθός, γαλανομάτης και γόης του Χόλιγουντ υπήρξε ο Ρόμπερτ...

Τη Δευτέρα η πρώτη σε επίπεδο Κρήτης...

Τους καταλογίζεται ότι παρουσίαζαν εικονικά μισθωτήρια για να πάρουν...

Ρόμπερντ Ρέντφορντ: Υπήρξε ο γόης του Χόλιγουντ...

Ξανθός, γαλανομάτης και γόης του Χόλιγουντ υπήρξε ο Ρόμπερτ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λιποπρωτεΐνη(a) [Lp(a)]: Ένας υποτιμημένος καρδιαγγειακός παράγοντας κινδύνου

*Το άρθρο υπογράφει η Δρ. Χρυσούλα Φραγκιαδάκη, Καρδιολόγος, Ιατρός ΕΣΥ. Πόσες...

Ευρώ: Σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τέσσαρων χρόνων

Ενόψει της επικείμενης μείωσης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή...