Χανιά : Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης των πεζοδρομίων του τμήματος “Μάλεμε-Κολυμπάρι”, κατά μήκος της Παλιάς Εθνικής Οδού

Ημερομηνία:

Εντός του Ιστορικού Αεροδρομίου του Μάλεμε οι πρώτες παρεμβάσεις”

Ξεκίνησαν οι εργασίες του έργου “Αποκατάσταση και βελτίωση πλευρικών διαμορφώσεων, κατά μήκος της Π.Ε.Ο. Χανίων – Κολυμβαρίου, για το Τμήμα Μάλεμε -Κολυμβάρι”, στον Δήμο Πλατανιά, με τις πρώτες παρεμβάσεις να γίνονται εντός του Αεροδρομίου του Μάλεμε.

Πρόκειται για την ανάπλαση- διαπλάτυνση των πλευρικών πεζοδρομίων εκατέρωθεν της Π.Ε.Ο., μήκους 6χλμ, με αφετηρία ανατολικά το γήπεδο του Μάλεμε και δυτικά το Ιατρείο μέσα στον οικισμό του Κολυμπαρίου, με νέο ηλεκτροφωτισμό και στοιχεία αστικού εξοπλισμού. Χαρακτηριστικό της ανάπλασης είναι ότι το τμήμα από Μάλεμε έως Ταυρωνίτη, θα είναι εντός του Ιστορικού Αεροδρομίου του Μάλεμε, με πλάτος 6m και θα περιλαμβάνει πεζοδρόμια και ποδηλατική διαδρομή.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης “..μετά από την εκπόνηση του συνόλου των μελετών και της λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων, από τον Δήμο Πλατανιά και την ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, ξεκινούν οι εργασίες ενός εμβληματικού έργου για την περιοχή, που θα δημιουργήσει ένα ενιαίο μέτωπο πεζοδρομίων της Π.Ε.Ο, μήκους περίπου 12 χλμ, στα διοικητικά όρια του Δήμου Πλατανιά, μετά την ανάπλαση των πεζοδρομίων του τμήματος Πλατανιάς – Μάλεμε που είχαμε υλοποιήσει τα προηγούμενα χρόνια.

Με την ολοκλήρωση του έργου , η περιοχή θα αναβαθμιστεί συνολικά, παρέχοντας ασφάλεια σε πεζούς και οδηγούς, σε έναν ιδιαίτερα επιβαρυμένο οδικό άξονα ενώ χαρακτηριστική θα είναι και η αισθητική βελτίωση, με τις συνολικές παρεμβάσεις ανάπλασης που θα γίνουν. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι πετύχαμε, για πρώτη φορά, την παραχώρηση τμήματος του Ιστορικού Αεροδρομίου του Μάλεμε, ώστε να δημιουργηθεί μια ποδηλατική περιπατητική διαδρομή η οποία παράλληλα θα αναδεικνύει και την ιστορικότητα του χώρου ….”

Το έργο, προϋπολογισμού μελέτης 4.363.000,00€, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και υλοποιείται από την Περιφέρεια Κρήτης, βάσει των όρων και των προδιαγραφών του παραπάνω Προγράμματος.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Κομβική μέρα για την Κρήτη η σύμβαση...

Υπεγράφη στα Χανιά η σύμβαση για το τμήμα Χανιά...

Χανιά:Τρεις διακρίσεις για τη ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)...

Τρεις σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών...

Κομβική μέρα για την Κρήτη η σύμβαση...

Υπεγράφη στα Χανιά η σύμβαση για το τμήμα Χανιά...

Χανιά:Τρεις διακρίσεις για τη ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)...

Τρεις σημαντικές διακρίσεις απέσπασε η Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού – Πόσες αφορούν την Κρήτη

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...

Κομβική μέρα για την Κρήτη η σύμβαση υλοποίησης του ΒΟΑΚ από τα Χανιά στο Ηράκλειο

Υπεγράφη στα Χανιά η σύμβαση για το τμήμα Χανιά...

Πώς θα «φακελωθούν» όλα τα χρέη κάθε νοικοκυριού

Έγινε το πρώτο βήμα με το Κεντρικό Μητρώο Πιστώσεων...