Χιλιάδες Τούρκοι έκαναν τάμα στον Άη Γιώργη της Πριγκήπου

Ημερομηνία:

Χιλιάδες Τούρκοι έσπευσαν χθες, Τρίτη 23 Απριλίου, γιορτή του Αγίου Γεωργίου στην εκκλησία του Άη Γιώργη στην Πρίγκηπο ζητώντας από τον Άγιο να πραγματοποιήσει τις ευχές τους.

Οι Τούρκοι πιστεύουν στον Άγιο Γεώργιο και κάθε χρόνο προστρέχουν στη συγκεκριμένη εκκλησία που βρίσκεται στο νησί της Πριγκήπου για να κάνουν το τάμα τους.

Οι λόγοι που τόσοι Τούρκοι πιστεύουν στον Άγιο Γεώργιο είναι τρεις. Πρώτος και κυριότερον, πιστεύουν στα θαύματα του, τα οποία όπως λένε συμβαίνουν σε όσους πιστεύουν σε αυτόν, ανεξαρτήτως θρησκείας.

Οι Τούρκοι γράφουν σε ένα χαρτάκι την ευχή τους και την αφήνουν στον μοναστήρι. Ως αντάλλαγμα παίρνουν ένα κουδούνι, το οποίο επιστρέφουν όταν πραγματοποιηθεί η ευχή. Και όλο και περισσότεροι, αναφέρουν ότι αυτό που ζήτησαν συνέβη.

Δεύτερον, το πράσινο χρώμα της στολής του είναι για τους μουσουλμάνους το χρώμα της ζωής. Δηλαδή ιερό. Και τρίτον, ειδικά οι Τούρκοι της Κωνσταντινούπολης, στην όψη του τροπαιοφόρου με το ξίφος πάνω στο άλογο, ένιωθαν πάντα έναν φόβο.

Aya Yorgi Kilisesi’ne akın ettiler

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εορτολόγιο 26 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Εορτολόγιο 25 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα 25 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η...

Εορτολόγιο 26 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...

Εορτολόγιο 25 Ιανουαρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα 25 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-header-ad
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Φωτιά σε εργοστάσιο στα Τρίκαλα: Ανασύρθηκαν τρεις σοροί γυναικών – Αγνοούνται άλλες δύο

Τραγική εξέλιξη στη φωτιά στο εργοστάσιο παραγωγής τροφίμων «Βιολάντα»...

Η γνωστή καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου στο Ρέθυμνο!

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον Σύλλογο...

Εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ρεθύμνου

Τρεις Ιεράρχες, παιδεία και ψηφιακή δημιουργία σε γιορτή του...