Δίκη για επίθεση με βιτριόλι: “Κατέβαινε γυμνός τις σκάλες, ουρλιάζοντας καίγομαι”

“Δεν είμαι δολοφόνος” υποστήριξε η 39χρονη – Πάνοπλοι αστυνομικοί στο Δικαστικό Μέγαρο

Με αλεξίσφαιρο γιλέκο έφτασε λίγο μετά τις 09.00 το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, προκειμένου να δικαστεί, η 39χρονη που επιτέθηκε με βιτριόλι στον εν διαστάσει σύζυγο της.
Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυστηρά τόσο στην αίθουσα όπου διεξάγεται η δίκη, με τον έλεγχο να είναι εξονυχιστικός, όσο και εκτός δικαστηρίων, όπου υπάρχει ισχυρή αστυνομική δύναμη, με πάνοπλους αστυνομικούς και διμοιρίες.

“Δεν είμαι δολοφόνος” είπε η 39χρονη – Το αίτημα της υπεράσπισης
Ο συνήγορος της 39χρονης ισχυρίστηκε ότι όταν ο 37χρονος την χτύπησε και τη βίασε, φοβήθηκε και του πέταξε το υγρό. Δεν είχε όμως ανθρωποκτόνο πρόθεση και γι αυτό ζήτησε τη μεταβολή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε σωματική βλάβη. Εξάλλου, όπως είπε, “είναι γνωστός ο παθοντας στην τοπική κοινωνία και στις Αρχές”.

Η ίδια η κατηγορούμενη, η οποία να σημειωθεί είναι μητέρα δύο παιδιών από προηγούμενες σχέσεις, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Δεν είμαι δολοφόνος. Είμαι 40 ετών, πρώτη φορά μπαίνω στα Δικαστήρια. Είμαι σε σοκ 1,5 χρόνο τώρα. Ήμουν σε μεγάλη πίεση. Τρία χρονια με κυνηγούσε η οικογένεια του. Ντρέπομαι να τα πω αλλά θα τα πω ..».

Στο εδώλιο κάθονται επίσης μια φίλη της κατηγορούμενης, 20 ετών σήμερα και φοιτήτρια, και ένας 46χρονος οδηγός ταξί, που την φυγάδευσε μετά την επίθεση με το καυστικό υγρό. Και οι δύο, που κατηγορούνται για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, ισχυρίστηκαν ότι δεν είχαν καμία εμπλοκή, ούτε καν γνώση.

Απών ο 37χρονος
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη πλευρά του παθόντα, δεν έχει εμφανιστεί κανείς, ούτε για να καταθέσει ως μάρτυρας.

Λίγο πριν την έναρξη της διαδικασίας, δικηγόρος έκανε γνωστό στο δικαστήριο ότι ο 37χρονος δεν επιθυμεί να κάνει δήλωση προς υποστήριξη κατηγορίας και δεν θα εμφανιστεί στο δικαστήριο ούτε ως μάρτυρας, αφενός για λόγους υγείας, αφετέρου γιατί δεν μπορεί να υποστηρίξει ψυχολογικά τη διαδικασία.

Ως προς την απουσία του παθόντα και με δεδομένη την συναίνεση των συνηγόρων υπεράσπισης, το δικαστήριο δέχτηκε να αναγνωστεί η προανακριτική κατάθεση του και να προχωρήσει η διαδικασία.
Αυτή την εισήγηση έκανε και η Εισαγγελέας της έδρας, σημειώνοντας ότι από την στιγμή που ο παθόντας είναι απρόθυμος να καταθέσει, ίσως να μην έχει νόημα και η βίαιη προσαγωγή του. Επιπρόσθετα τόνισε ότι δεν εκλαμβάνει την απουσία του ως υποτίμηση της δικαιοσύνης.
Ωστόσο η Εισαγγελέας έθεσε κάποια ερωτηματικά ως προς την αδικαιολόγητη απουσία των δυο αδερφών του παθόντα, οι οποίες ειναι μάρτυρες κατηγορητηρίου και δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο. Αν και δεν θεωρούνται ουσιώδεις μάρτυρες, η Εισαγγελέας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, ανάλογα με την πρόοδο της δίκης, αν χρειαστεί να ξαναδούν το θέμα της κατάθεσης τους.

Οι καταθέσεις μαρτύρων

Στην κατάθεσή του ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου στην Αγία Γαλήνη, στο οποίο κατέφυγε η 39χρονη μετά την επίθεση, ανέφερε ότι την μετέφερε εκεί ο ταξιτζής, ο οποίος είχε κάνει την κράτηση του δωματίου και είχε πληρώσει γι’ αυτό.
Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι συνεργαζόταν με τον ταξιτζή, και ότι είχε πάει εκεί κατά καιρούς πελάτες. Ανέφερε ακόμα ότι κάθε φορά έκανε ο ταξιτζής την κράτηση και αυτός πλήρωνε και τη διαμονή.

Από την πλευρά της υπάλληλος του ίδιου ξενοδοχείου, που είχε βάρδια στη ρεσεψιόν, ανέφερε ότι η κατηγορούμενη την κάλεσε στο δωμάτιο για να της φτιάξει την τηλεόραση και όπως είπε «Ήταν ευγενική αλλά ήταν εμφανώς αναστατωμένη». Όταν της ζητήθηκε να εξηγήσει τι εννοεί, ανέφερε ότι ήταν νευρική.

Υποστήριξε ότι δεν την γνώριζε, αλλά λίγες ημέρες μετά μπήκε στο twitter και είδε τη φωτογραφία της για το συμβάν της επίθεσης. Η μάρτυρας ανέφερε ότι “αναγνώρισε” στο πρόσωπο της δράστιδας την πελάτισσα και αμέσως επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, προκειμένου να τον ενημερώσει σχετικά.

Κατέβαινε γυμνός και ουρλιάζοντας “καίγομαι” – Το πρόσωπό του είχε αλλοιωθεί

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση του υπαλλήλου που είχε βάρδια εκείνη τη νύχτα, στο ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, όπου έγινε το μοιραίο συμβάν.
Όπως ανέφερε, το ζευγάρι πήγαινε τακτικά. “Συνήθως ερχόταν η κυρία πρώτη και ανέβαινε στο δωμάτιο”, είπε, επισημαίνοντας ότι έτσι έγινε και το μοιραίο βράδυ. Όπως είπε, ο 37χρονος ανέβηκε στο δωματιο που τον περίμενε η 39χρονη μετά τις 11.00 τη νύχτα, ενώ έφυγε γύρω στη 1.30 το ξημέρωμα. Είπε ότι απουσίασε περίπου 2 ώρες κι επέστρεψε γύρω στις 3.30. Και τις δύο φορές, κατά τον μάρτυρα, ο 37χρονος φαινόταν ήρεμος.

Ξημερώματα, όπως περιέγραψε ο μάρτυρας, άκουσε κραυγές και είδε τον 37χρονο να κατεβαίνει γυμνός τις σκάλες και ουρλιάζοντας.

“Ήταν διπλωμένος από τους πόνους, το πρόσωπό του είχε αλλοιωθεί και φώναζε “καίγομαι καίγομαι”, κατέθεσε ο υπάλληλος και συνέχισε λέγοντας: “Πονούσε τόσο που δεν περίμενε το ασανσέρ. Κατέβαινε με φρικτούς πόνους τις σκάλες από τον τέταρτο όροφο. Τον κατέβασα κάτω και τον έπλυνα”.
Όπως επεσήμανε την ώρα που προσπαθούσε να πλύνει τον 37χρονο και τον ρώτησε τι συνέβη, εκείνος του είπε: “η γυναίκα μου το έκανε”. Είπε επίσης ότι σε κάποια στιγμή, το θύμα απευθύνθηκε σε μια άσχετη πελάτισσα που είδε στην υποδοχή λέγοντάς της «πηγαινε μωρή π*%%$ να βρεις τον τάδε…” αναφέροντας το όνομα ενός γνωστού μπαρ και στη συνέχεια έφτασαν στο ξενοδοχείο 4 μπρατσωμένοι φίλοι του από το συγκεκριμένο μπαρ.

Ο υπάλληλος ανέφερε ότι η 39χρονη είχε αποχωρήσει από το ξενοδοχείο περίπου ένα λεπτό πριν κατέβει ο παθόντας, ενώ το δωμάτιο ήταν “σαν να είχες βάλει φωτιά, με το στρώμα και τα σεντόνια διαλυμένα”.

“Πιστεύω ότι τον έπιασε στον ύπνο. Ένας άντρας δύο μέτρα και ήταν καμένη η αριστερή του πλευρά” υποστήριξε ο μάρτυρας, που είπε ακόμα ότι το ζευγάρι είχε πάει στο ξενοδοχείο τρεις φορές εκείνο τον μήνα και ότι πάντα εμφανιζόταν πρώτη η 39χρονη λέγοντας “περιμένω τον σύζυγό μου”.

“Είχαν διαβρωθεί τα πάντα από το υγρό”

Στην κατάθεσή της άλλη υπάλληλος του ξενοδοχείου όπου εκτυλίχθηκε το περιστατικό, η οποία είχε βάρδια στις 7.00 το πρωί, είπε – μεταξύ άλλων – ότι όταν έφτασε για να ξεκινήσει δουλειά η αστυνομία ήταν ήδη εκεί.
Είδε όμως, όπως τόνισε, ότι το στρώμα και τα ξύλα του κρεβατιού είχαν διαβρωθεί από το υγρό αλλά και απ’ όπου πέρασε ο 37χρονος, κατεβαίνοντας τις σκάλες, όπου ακούμπησε, είχε διαβρωθεί”.
Η μάρτυρας υποστήριξε ακόμα ότι η 39χρονη ήταν εκείνη που είχε κάνει την κράτηση του δωματίου και ήταν χαμογελαστή, ευγενική. Της είπε δε: «όταν θα έρθει ο άνδρας μου, πείτε του τον αριθμό του δωματίου και μην τον αφήσετε να πληρώσει». Ανέφερε και εκείνη ότι το ζευγάρι είχε πάει 3-4 φορές στο ξενοδοχείο.

Υπενθυμίζεται ότι η 39χρονη είχε παρουσιάσει τον εαυτό της ως θύμα κακοποιητικής συμπεριφοράς, απειλών και ξυλοδαρμών, ισχυριζόμενη ότι αναγκάστηκε να κάνει χρήση του καυστικού υγρού ως μέσο αυτοπροστασίας καθώς φοβόταν για τη ζωή της.

Ο εγκαυματίας πάλι σε κουβέντες που είχε με συγγενείς και φίλους τα πρώτα 24ωρα αφ’ ότου συνήλθε από την καταστολή-δεν έδωσε τελικά κατάθεση στην ανακρίτρια-φέρεται να αποκάλυψε για τη μοιραία νύχτα ότι κοιμόταν όταν ξύπνησε ουρλιάζοντας από τους φρικτούς πόνους.
Δεν είχε καταλάβει τι είχε συμβεί, ένιωθε μόνο ότι καιγόταν. Υπάρχει μάλιστα βίντεο ντοκουμέντο με τον ίδιο να τρέχει σε αλλόφρονα κατάσταση τις σκάλες του ξενοδοχείου. Υποστηρίζεται ότι πριν πέσει για ύπνο φέρεται να είπε στην 39χρονη ότι δεν μπορούσε να συνεχίσουν να βρίσκονται κρυφά και ότι έπρεπε να διακόψουν.

Σημειώνεται ότι στο πόρισμα του αρμόδιου τμήματος των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ για τη ανάλυση του καυστικού υγρού με το οποίο περιέλουσε τον 37χρονο η πρώην σύζυγος του γίνεται λόγος για βιτριόλι και μάλιστα σε πυκνό υδατικό διάλυμα, το οποίο είχε αναμίξει με άλλο υγρό. Οι ειδικοί του Τμήματος Χημικών και Φυσικών Εξετάσεων, του εργαστηρίου εξέτασης γυαλιών, πλαστικών υλών, συνθετικών υφάνσιμων ινών και χρωμάτων, διαπίστωσαν ότι ήταν ισχυρότατα όξινο και ανιχνεύθηκε σε αυτό εξαιρετικά υψηλή συγκέντρωση θειικών ανιόντων.

Είναι ενδεικτικό ότι τόσο το τζιν που φορούσε ο 37χρονος όσο και το υπόστρωμα του κρεβατιού είχαν τρυπήσει από το καυστικό υγρό. Στην έκθεση αναφέρεται ότι «έφεραν οπές και φθορές, χαρακτηριστικές της επίδρασης ισχυρού οξέος».https://www.cretalive.gr/

Τα σχόλια είναι κλειστά.