Δήλωση του Προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και βουλευτή Χανίων της ΝΔ Βασίλη Διγαλάκη για τα πρόσφατα γεγονότα στα Πανεπιστήμια

Ημερομηνία:

«Τα Πανεπιστήμια είναι χώροι προόδου, χώροι εκπαίδευσης, έρευνας, προσφοράς και δημιουργίας γνώσης. Η κυβέρνηση εξαρχής έχει εστιάσει στην περαιτέρω ανάπτυξη και εξωστρέφεια των ελληνικών Πανεπιστημίων, τόσο με νομοθετικές πρωτοβουλίες όσο και με δράσεις χρηματοδότησης.

Στηρίζουμε έμπρακτα την κοινή προσπάθεια αναβάθμισης των Πανεπιστημίων μας και υπερασπιζόμαστε με τον πιο σαφή τρόπο την ακαδημαϊκή ελευθερία, την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και την ασφάλεια της ακαδημαϊκής κοινότητας. Γεγονότα όπως αυτά που έλαβαν χώρα χθες στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου κουκουλοφόροι βιαιοπραγούν εναντίον μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας και μάλιστα την ώρα διεξαγωγής μαθήματος, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά και η καταδίκη από όλους πρέπει να είναι απόλυτα σαφής και ισχυρή. Είμαι βέβαιος ότι οι αρμόδιες αρχές θα διερευνήσουν και θα φέρουν στη δικαιοσύνη τους φυσικούς αυτουργούς τέτοιων παραβατικών και φασιστικών ενεργειών.

Το γαϊτανάκι των πάσης φύσεως καταλήψεων στα Πανεπιστήμια πρέπει να τερματιστεί και σε αυτό πρέπει να είμαστε σύμφωνοι και συμμέτοχοι όλοι εντός και εκτός των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων. Προπηλακισμοί και εκφοβισμοί, όπως πρόσφατα στο πρόσωπο του πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθηγητή Νίκου Παπαϊωάννου, δεν μπορούν να γίνονται ανεκτοί, ούτε να υποβαθμίζονται. Στο κοινό όραμά μας για ένα σύγχρονο ελληνικό πανεπιστήμιο δεν χωρά καμία απολύτως παραβατική και εξτρεμιστική ενέργεια. Αυτές οι λίγες φασιστικές μειοψηφίες, οι οποίες βρίσκονται σε αποδρομή, πρέπει να καταλάβουν ότι είναι ξένο σώμα για το Πανεπιστήμιο και ότι όσο και αν προσπαθούν, δεν μας τρομοκρατούν.»

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Εθνικό Απολυτήριο: Αυτές είναι οι βασικές αλλαγές...

Οι αλλαγές που έρχονται στο πλαίσιο της εφαρμογής του...

8ος Μαθηματικός Διαγωνισμός “Πυθαγόρας” για μαθητές Δημοτικού...

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου 2026. Η...

Εθνικό Απολυτήριο: Αυτές είναι οι βασικές αλλαγές...

Οι αλλαγές που έρχονται στο πλαίσιο της εφαρμογής του...

8ος Μαθηματικός Διαγωνισμός “Πυθαγόρας” για μαθητές Δημοτικού...

Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Μαρτίου 2026. Η...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σοκάρει καταγγελία για ιατρική αμέλεια στο Ηράκλειο: «Η μητέρα μου έφυγε από αδιαφορία»

Η Στέλλα Βέργη, υπάλληλος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ακολούθησε...

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου υποδέχεται το «Καρναβάλι της Λίμνης» την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2026

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου ετοιμάζεται να υποδεχτεί το «Καρναβάλι...

Πρωτοβουλία Γιώργου Α. Παπανδρέου για την Ολυμπιακή Εκεχειρία ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Ο Γιώργος Παπανδρέου καλεί τους παγκόσμιους ηγέτες να στηρίξουν...

Δήμος Ηρακλείου:Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας για το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Φεβρουαρίου 2026

O Αντιδήμαρχος Αντώνης Περισυνάκης θα είναι o Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας...