Δήμος Αγίου Νικολάου:Τέσσερις χώρους πολιτισμού θέτει σε παράλληλη λειτουργία η Δημοτική Αρχή

Ημερομηνία:

Τέσσερις χώρους πολιτισμού θέτει σε παράλληλη λειτουργία η Δημοτική Αρχή του Αγίου Νικολάου – Καλοκαιρινές προβολές και στο «ΡΕΞ», συγχρόνως με τα σινέ «ΧΡΙΣΤΙΝΑ» και «ΔΡΗΡΟΣ» – Τοποθετείται το υπαίθριο θέατρο στον Ε.Ο.Τ.

Τέσσερις πολιτιστικοί χώροι θα ξεκινήσουν να λειτουργούν συγχρόνως από το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα στον Δήμο Αγίου Νικολάου, προσφέροντας έτσι σε ντόπιους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής τη δυνατότητα να επιλέξουν μέσα από ένα μεγαλύτερο εύρος επιλογών ποιες από τις πολιτιστικές δράσεις, δρώμενα και εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται θα παρακολουθήσουν.

Η Δημοτική Αρχή μέσω της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Αγίου Νικολάου (Δ.Α.Ε.Α.Ν.) προχωρεί σε αγορά επιπλέον βιντεοπροβολέα (προτζέκτορα) που θα τοποθετηθεί στο κινηματοθέατρο «ΡΕΞ» στον Άγιο Νικόλαο, προκειμένου αυτός να ξεκινήσει από τον επόμενο μήνα να λειτουργεί και εντός του καλοκαιριού με προβολές επιλεγμένων κινηματογραφικών ταινιών. Παράλληλα, το Θερινό Κινηματοθέατρο «ΧΡΙΣΤΙΝΑ» στον Άγιο Νικόλαο έχει ήδη ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό φιλοξενώντας προβολές ταινιών και μουσικο-θεατρικές παραστάσεις, ενώ και το κινηματοθέατρο «ΔΡΗΡΟΣ» στη Νεάπολη έχει ξεκινήσει από τον Μάϊο να λειτουργεί μετά από 16 ολόκληρα χρόνια.

Επίσης, μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα θα τοποθετηθεί στο παραθαλάσσιο δημοτικό ακίνητο του πρώην Ε.Ο.Τ. στον Άγιο Νικόλαο η πτυσσόμενη – συναρμολογούμενη μεταλλική κατασκευή-εξέδρα υπαίθριου θεάτρου 465 θέσεων που έχει προμηθευτεί μόνιμα ο Δήμος Αγίου Νικολάου μέσω της Δ.Α.Ε.Α.Ν., ώστε να λαμβάνουν χώρα εκεί μουσικές, θεατρικές και άλλες εκδηλώσεις.

Σύμβαση με εξωτερικό συνεργάτη για την Καλλιτεχνική Επιμέλεια των μουσικών, θεατρικών παραστάσεων και των κινηματογραφικών ταινιών

Επιπλέον, η Δημοτική Αρχή, στην κατεύθυνση της γενικότερης αναβάθμισης του περιεχομένου που θα φιλοξενείται σε αυτούς τους χώρους πολιτισμού, θα προχωρήσει μέσω της Δ.Α.Ε.Α.Ν. σε σύμβαση με εξωτερικό συνεργάτη που θα αναλάβει την Καλλιτεχνική Επιμέλεια και τη διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής των μουσικών, θεατρικών παραστάσεων και των κινηματογραφικών ταινιών που θα φιλοξενούνται στους πολιτιστικούς χώρους αυτούς.

 

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Πρωταθλητής» αφίξεων το «Νίκος Καζαντζάκης» τον Φεβρουάριο

Αύξηση 10% των επιβατών στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ...

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Ελευθέριο...

Το Σάββατο 21 Μαρτίου. Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον...

«Πρωταθλητής» αφίξεων το «Νίκος Καζαντζάκης» τον Φεβρουάριο

Αύξηση 10% των επιβατών στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ...

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον Ελευθέριο...

Το Σάββατο 21 Μαρτίου. Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τον...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κάλυμνος: «Έσβησε» στα 108 της η κυρά Ρηνιώ – Η γυναίκα-σύμβολο που έζησε έναν αιώνα ιστορίας

Με βαθιά συγκίνηση αποχαιρετά η τοπική κοινωνία της Καλύμνου...

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο 83ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 3 μέχρι τις...

«Πρωταθλητής» αφίξεων το «Νίκος Καζαντζάκης» τον Φεβρουάριο

Αύξηση 10% των επιβατών στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ...

Έρχεται «σούπερ Ελ Νίνιο» που θα… βράσει τον πλανήτη

Το φαινόμενο μπορεί να κάνει την εμφάνιση του ενισχυμένο...