Δήμος Χερσονήσου:Πιστώσεις 2,2 εκατομμυρίων ευρώ για αναβάθμιση δικτύου άδρευσης

Ημερομηνία:

ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ 2,2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

Σέγκος : Ο Δήμος Χερσονήσου δρομολογεί την υλοποίηση ενός μεγάλου project σε υποδομές εγγείων βελτιώσεων που θα δώσουν νέα πνοή στον αγροτικό τομέα

Smart συστήματα για άρδευση υψηλής αποδοτικότητας και ορθής διαχείρισης υδάτινων πόρων

Ο Δήμος Χερσονήσου εξασφάλισε πιστώσεις 2,2 εκατομμυρίων ευρώ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και είναι έτοιμος να δρομολογήσει μία σειρά από έργα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του αρδευτικού δικτύου στο πλαίσιο ενός ολιστικού σχεδίου υλοποίησης ενός μεγάλου project σε υποδομές εγγείων βελτιώσεων που θα δώσουν νέα πνοή στον αγροτικό τομέα.
Πρόκειται για παρεμβάσεις που θα εφαρμόσουν μεθόδους άρδευσης υψηλής αποδοτικότητας και ορθής διαχείρισης υδάτινων πόρων.
Με τον τρόπο αυτό θα αυξηθεί η αποδοτικότητα της χρήσης του αρδευτικού νερού και θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της τοπικής γεωργίας.
«Απαραίτητο στοιχείο ενίσχυσης του αγροτικού τομέα είναι οι διαθέσιμοι πόροι νερού και προς αυτή την κατεύθυνση καταθέσαμε πρόταση και εξασφαλίσαμε τις απαιτούμενες πιστώσεις για έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του δικτύου άρδευσης», δήλωσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.
Πρόκειται για το έργο «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστημάτων αυτοματισμού – τηλελέγχου – τηλεχειρισμού για την εξοικονόμηση ενέργειας και διαχείρισης νερού στο αρδευτικό δίκτυο του Δήμου Χερσονήσου» που στοχεύει στην μείωση της κατανάλωσης ενέργειας μέσω της ορθής διαχείρισης του δικτύου άρδευσης.
Η χρηματοδότηση αφορά στην προμήθειας, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία, υπερσύγχρονου εξοπλισμού, η τοποθέτηση του οποίου σε κρίσιμα και κομβικά σημεία του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου, θα συντελέσει στην ενεργειακή αναβάθμιση των απαρχαιωμένων υφιστάμενων αντλιοστασίων, στην διασφάλιση επαρκούς ποσότητας και υψηλής ποιότητας αρδευτικού ύδατος, ενώ μέσα από την υλοποιούμενη αναβάθμιση των υποδομών άρδευσης, θα μπορεί πλέον να ελέγχει επαρκώς το σύστημα άρδευσης, διαθέτοντας πολύ λιγότερους πόρους (ανθρώπινους, οικονομικούς κτλ)
«Στο πλαίσιο πολιτικών αειφορίας και βιώσιμης ανάπτυξης, αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την ενίσχυση του πρωτογενή τομέα στον τόπο μας. Μέσα από την υλοποίηση οραματικών έργων θα στηρίξουμε την τοπική γεωργία για την ενίσχυση της ενδοχώρας. Με αυτό τον τρόπο στηρίζουμε τους αγρότες και δίνουμε νέα, ισχυρή δυναμική στον πρωτογενή τομέα. Διασφαλίζουμε προοπτικές για να δημιουργηθούν «γέφυρες» μεταξύ του τουρισμού και του πρωτογενή τομέα ενισχύοντας συνολικά την τοπική οικονομία», πρόσθεσε ο κ. Σέγκος.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο : Ο Λευτέρης Αυγενάκης στα Εγκαίνια...

Στα εγκαίνια και στην Ονοματοδοσία του Ξενώνα «Βιργινία Μανασάκη»...

Ηράκλειο:Εκδήλωση από τον Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη για την...

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση που διοργανώνεται...

Ηράκλειο : Ο Λευτέρης Αυγενάκης στα Εγκαίνια...

Στα εγκαίνια και στην Ονοματοδοσία του Ξενώνα «Βιργινία Μανασάκη»...

Ηράκλειο:Εκδήλωση από τον Κωνσταντίνο Κεφαλογιάννη για την...

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση που διοργανώνεται...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Έρχεται απεργία και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα για το δυστύχημα στη «Βιολάντα»

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00...

Αγρότες: Πανελλαδική σύσκεψη στις 4 Φεβρουαρίου – Πρόταση για συλλαλητήριο στην Αθήνα

Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι αγρότες από την πλειοψηφία...

Η τοιχογραφία της Μαρίας Κάλλας στην Καλαμάτα η κορυφαία στον κόσμο για το 2025

Τελικά τα καταφέραμε, δώσαμε φωνή σε έναν τοίχο και...

Ανοίγει αύριο ο πολιτικός διάλογος για τη συνταγματική αναθεώρηση

Την έναρξη των διαδικασιών για τη συνταγματική αναθεώρηση δρομολογεί...