Δήμος Ηρακλείου:Δωρεάν ελαιόλαδο στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Ημερομηνία:

Δωρεάν ελαιόλαδο στους ωφελούμενους των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου θα διανεμηθεί τις επόμενες μέρες από το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Πρόκειται για το λάδι που συνέλεξαν άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τα είχε επιλέξει η Κοινωνική Υπηρεσία, στο πλαίσιο του προγράμματος για την αξιοποίηση των ελαιοδέντρων του Δήμου, με ταυτόχρονη προσφορά εργασίας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Υπενθυμίζεται ότι στο ακίνητο ιδιοκτησίας του Δήμου, γνωστό και ως «μετόχι Γρυλλιωνάκη», στο οποίο υπάρχουν περίπου 1.300 ελαιόδεντρα, η Δημοτική Αρχή αναζήτησε τον καλύτερο δυνατό τρόπο συλλογής και αξιοποίησης του ελαιοκάρπου. Κατέληξε στην συνεργασία με την ΔΕΠΑΝΑΛ, μέσω της οποίας προσελήφθησαν οι ωφελούμενοι που υπέδειξε η Κοινωνική Υπηρεσία να συλλέξουν τον ελαιόκαρπο. Οι άνθρωποι αυτοί αμείβονται κανονικά με ημερομίσθιο από την ΔΕΠΑΝΑΛ ενώ μοιράζονται ως bonus το 15% του ελαιολάδου το οποίο θα παραχθεί από τον καρπό που θα μαζέψουν.

Η ΔΕΠΑΝΑΛ θα κρατήσει όσο ελαιόλαδο αντιστοιχεί στην δαπάνη της συλλογής του ελαιοκάρπου και το υπόλοιπο θα διατεθεί μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου σε συμπολίτες, που το έχουν ανάγκη, πάντα σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου.

Η πρώτη ποσότητα του ελαιολάδου παραδόθηκε την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, της Αντιδημάρχου Κοινωνικών Υπηρεσιών Ρένας Παπαδάκη, της Προέδρου της ΔΕΠΑΝΑΛ Ευαγγελίας Σχοιναράκη και του Εντεταλμένου Συμβούλου Δημοτικής Περιουσίας Μανώλη Βασιλάκη.

Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Η διαδικασία συλλογής ελαιοκάρπου από τους ωφελούμενου του Δήμου προχωρά ικανοποιητικά και τώρα θα προχωρήσουμε στην διανομή του ελαιολάδου στις ευπαθείς ομάδες. Είναι μια πρωτοβουλία που έτυχε αποδοχής από την κοινωνία και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να την ενισχύσουμε στο μέλλον.

Θέλω να ευχαριστήσω την ΔΕΠΑΝΑΛ, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου και την Δημοτική Περιουσία για την άριστη συνεργασία τους. Θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο παράγουμε ουσιαστική κοινωνική πολιτική και στηρίζουμε τους συμπολίτες που βρίσκονται σε ανάγκη».

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλει:Συμμετοχή μικρών και μεγάλων στο 5ο Φεστιβάλ...

Mε μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:”Πλούσιο” και το φετινό πρόγραμμα...

"Πλούσιο" και το φετινό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του...

Ηράκλει:Συμμετοχή μικρών και μεγάλων στο 5ο Φεστιβάλ...

Mε μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:”Πλούσιο” και το φετινό πρόγραμμα...

"Πλούσιο" και το φετινό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Φεύγουν από τα ξενοδοχεία οι Ισραηλινοί τουρίστες – Ποιά θα είναι η απώλεια για τον τουρισμό στην Κρήτη

Λόγω της αβεβαιότητας οι Ισραηλινοί τουρίστες αποχώρησαν από τα...

Απόδραση 25χρονου πακιστανού από την Αγροτική Φυλακή Αγιάς – Θα αποφυλακιζόταν σε λίγους μήνες

Θα αποφυλακιζόταν σε λίγους μήνες αλλά προτίμησε να… αποδράσει....

Χανιά: Απόδραση 25χρονου κρατούμενου από τις Αγροτικές φυλακές Αγιάς

Η απόδραση του 25χρονου από το Πακιστάν έγινε αντιληπτή...