Δήμος Μαλεβιζίου:Δημοπρατήθηκε το έργο των κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων στο Μαλεβίζι

Ημερομηνία:

Με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 309.900 ευρώ
Στον «αέρα» βρίσκεται ο διαγωνισμός για το έργο «Ενίσχυση της Μικροκινητικότητας στο Δήμο Μαλεβιζίου» με προϋπολογισμό 309.900 με τις ενδιαφερόμενες εταιρίες να έχουν προθεσμία να καταθέσουν προσφορές μέχρι τις 02 Αυγούστου.
Η χρηματοδότηση του έργου προέρχεται από το ΕΣΠΑ – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» όπου ο Δήμος Μαλεβιζίου πέτυχε την ένταξη της πρότασής του.
Η ανάπτυξη ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών ποδηλάτων στο Μαλεβίζι παίρνει σύντομα σάρκα και οστά, σε συνδυασμό τόσο με τα Σχέδια Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων (ΣΦΗΟ) που εκπόνησε ο Δήμος όσο και με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ Δ.Ε. Γαζίου) που ολοκληρώνεται το προσεχές διάστημα.
Με το έργο αυτό ο Δήμος Μαλεβιζίου θα προμηθευτεί ένα αυτοματοποιημένο σύστημα ηλεκτρικών ποδηλάτων δημόσιας χρήσης. Έτσι οι πολίτες θα έχουν στη διάθεση τους ένα σύγχρονο εργαλείο, που θα συμβάλει στην μείωση των ρύπων, στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και στην ενίσχυση της μετακίνησης με εναλλακτικά μέσα μεταφοράς.
Η πρόταση του Δήμου Μαλεβιζίου για τη Μικροκινητικότητα στο ΕΣΠΑ προβλέπει τα εξής:
• Προμήθεια κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδήλατων, κατάλληλης σχεδίασης για κοινόχρηστα συστήματα χρήσης.
• Δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων κλειδώματος & φόρτισης ποδηλάτου, με δυνατότητα αυτόματης φόρτισης του ποδηλάτου όσο είναι κλειδωμένο.
• Ολοκληρωμένη πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης συσκευών πεδίου (φορτιστών ηλεκτρικών ποδηλάτων και σταθμών μίσθωσης ποδηλάτων)
• Ολοκληρωμένες εφαρμογές χρήσης και πληροφόρησης πολιτών (web και mobile εφαρμογές) για τις υπηρεσίες Μικροκινητικότητας.
• Ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης υπηρεσιών και δεδομένων Μικροκινητικότητας με τον κατάλληλο software και hardware εξοπλισμό.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Φεστιβάλ Κιθάρας στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Παρασκευή 2, Σάββατο 3, Κυριακή 4 Μαΐου Ένα τριήμερο φεστιβάλ...

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με...

Φεστιβάλ Κιθάρας στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Παρασκευή 2, Σάββατο 3, Κυριακή 4 Μαΐου Ένα τριήμερο φεστιβάλ...

Πάμε? Το πολιτιστικό ημερολόγιο του Δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή πραγματοποιούνται με...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Xανιά:Σήμερα η διαδικασία για τον νέο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου

Συνέρχεται στις 10:00 η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της...

Φεστιβάλ Κιθάρας στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου

Παρασκευή 2, Σάββατο 3, Κυριακή 4 Μαΐου Ένα τριήμερο φεστιβάλ...

Εορτολόγιο 2 Μαΐου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Παρασκευή 2 Μαΐου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...