Έχε το νου σου στο παιδί: Ξεχειλίζει η οργή – Νέες συγκεντρώσεις για την εισαγγελική πρόταση για Μίχο

«Καμία αθώωση καμία συγκάλυψη στα κυκλώματα παιδοβιαστών!» φωνάζουν οι πολίτες σε νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μετά την εισαγγελική πρόταση για αθώωση του Μίχου. Το in στα Σεπόλια και στα Προπύλαια

Έχε το νου σου στο παιδί: Ξεχειλίζει η οργή – Νέες συγκεντρώσεις για την εισαγγελική πρόταση για Μίχο

«Καμία αθώωση καμία συγκάλυψη στα κυκλώματα τράφικινγκ και παιδοβιαστών και τους ηθικούς αυτουργούς τους!» απαιτούν οι πολίτες με την εισαγγελική πρόταση για αθώωση του Ηλία Μίχου να έρχεται σε πλήρη κόντρα με το κοινό περί δικαίου αίσθημα προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Προπύλαια έχει απευθύνει η Λαϊκή Συνέλευση Σεπολίων – Κολωνού, συλλογικότητες και φεμινιστικές οργανώσεις, ενώ μαθητές, συνομήλικοι και συμμαθητές της 12χρονης πραγματοποιούν πορεία στα Σεπόλια.

Υπολογίζεται ότι στην πορεία στο κέντρο της Αθήνας έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 2.000 άτομα ενώ στα Σεπόλια πορεία πραγματοποιούν πάνω από 150 άτομα.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής συνέλευσης:

ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΑΠO ΦΤΩΧΈΣ, ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ, ΒΙΑΣΤΕΣ

Όλη η κοινωνία παρακολουθεί οργισμένη την εισαγγελέα Μαρία-Ελένη Νικολού να ξεπλένει με την πρόταση της τον παιδοβιαστή και μαστρωπό Ηλία Μίχο και τους υπόλοιπους παιδοβιαστές ενώ την ίδια στιγμή κατηγορεί τη μητέρα της 12χρονης ότι εξέδιδε το παιδί της. Το σύστημα δουλεύει συντεταγμένα και το αποδεικνύει ακόμα μία φορά. Η αστυνομία εμπλεκόμενη προφανώς σε μαφιόζικα κυκλώματα όπως έχουμε δει από μία σειρά υποθέσεων που το αποδεικνύουν (υπόθεση Greek mafia, υπόθεση Ηλιούπολης) όχι μόνο δεν συνέλλεξε στοιχεία για την ενοχή του κατηγορούμενου.

Όχι μόνο δεν ερεύνησε τον οίκο ανοχής που η 12χρονη κατήγγειλε ότι την εξέδιδε ο Μίχος αλλά κάθε φορά αποθάρρυνε τη μητέρα της 12χρονης και όλα τα συγγενικά πρόσωπα να προβούν σε όποια καταγγελία ήθελαν να προβούν. Τα ΜΜΕ με το δικό τους πάντα ρόλο, εκείνον του χτισίματος ενός καλού προφίλ και ενός εύπεπτου αφηγήματος για κάθε παιδοβιαστή και βιαστή, έπλεκαν το εγκώμιο του καλού αφεντικού και του ευυπόληπτου πολίτη τόσο για τον Μίχο, όσο και για τους υπόλοιπους παιδοβιαστές, όπως για παράδειγμα το δερματολόγο που διατηρούσε ιατρείο στη γειτονιά μας. Και έτσι στρωμένος ο δρόμος από κάθε παράγοντα ισχύος αυτής της κοινωνίας φτάνει σήμερα μέχρι την πρόταση της εισαγγελέως, ώστε και η δικαιοσύνη με τη σειρά της να βάλει το δικό της λιθαράκι στην καταδίκη όλων των φτωχών και ευάλωτων επιζώντων ατόμων αυτής της κοινωνίας.

Γιατί το μόνο πόρισμα που μπορεί να βγει από αυτή την εισαγγελική πρόταση είναι ότι τα φτωχά και ευάλωτα άτομα αυτής της κοινωνίας είναι έκθετα, μπορεί να τους συμβεί οτιδήποτε. Μπορεί να σκοτωθούν σε κάποιο τρένο ή από τις κλωτσιές κάποιου αφεντικού ένα μεσημέρι στην Ομόνοια, να βιαστούν, να κακοποιηθούν, να απειληθούν και να τιμωρηθούν τελικά που μίλησαν, που όρθωσαν ανάστημα. Η πρόταση της Εισαγγελέως δεν αθωώνει απλά τον Μίχο και ξεπλένει τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους παιδοβιαστές αλλά καταδικάζει σε ισόβια απομόνωση και αδιέξοδο τη 12χρονη επιζώσα και κάθε άλλο θύμα, παιδί ή γυναίκα, επειδή τόλμησε και έσπασε τον κύκλο της σιωπής. Το ίδιο βέβαια επιφυλλάσσει η δικαιοσύνη και για τη μητέρα της που τόλμησε να σπάσει την ομερτά και τον κύκλο της καταπίεσης του παιδιού της.

Όμως, η πραγματική δύναμη αυτής της κοινωνίας είμαστε εμείς, εμείς που μένουμε στις φτωχογειτονιές, που δουλεύουμε για τρεις κι εξήντα και δεν μπορούμε να βγάλουμε το μήνα, εμείς που κουραστήκαμε να φοβόμαστε για μας τους ίδιους και τις ίδιες, για τις φίλες μας, για τους γνωστούς μας, για τα παιδιά μας, τα παιδιά των φίλων μας αν είναι καλά, αν θα γυρίσουν σώα σήμερα το βράδυ, εμείς που δεν βρίσκουμε το δίκιο μας πουθενά, οι πιο ευάλωτοι από μας, εμείς είμαστε οι πιο οργισμένες και κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να μας παρακάμψει. Στις γειτονιές μας και σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας μαστρωποί, βιαστές, παιδοβιαστές έχουν ήδη κριθεί ένοχοι και δεν χωράνε, χωρίς απόφαση κανενός αστικού δικαστηρίου. Εμείς περιφρουρούμε τις γειτονιές μας, εμείς περιθάλπτουμε και χτίζουμε πλέγμα αλληλεγγύης για τα θύματα και τις επιζώσες και η οργή μας θα τους σαρώσει.

ΟΥΤΕ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΜΑΣΤΡΟΠΟΥ ΜΙΧΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΩΝ – ΑΘΩΩΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ 12ΧΡΟΝΗΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗ 12ΧΡΟΝΗ ΕΠΙΖΩΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΗΣ”

Οργή και αγανάκτηση

Την οργή και την αγανάκτηση της κοινής γνώμης έχει προκαλέσει η πρόταση της Εισαγγελέως για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας της 12χρονης.

«Μετά την ζοφερή πρόταση της εισαγγελέως Μαρίας – Ελένης Νικολού, που επιρρίπτει ευθύνες ακόμα και στη 12χρονη επιζώσα, καθώς και τη μητέρα της, και όχι στον βιαστή και μαστροπό Ηλία Μίχο, καλούμε σε συγκέντρωση και πορεία αύριο, Πέμπτη 14 Μαρτίου, στις 7μμ» αναφέρει σε ανάρτησή της η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη 12χρονη. «Καμία αθώωση – καμία συγκάλυψη στα κυκλώματα τραφικινγκ και παιδοβιαστών και τους ηθικούς αυτουργούς τους!» προσθέτει.

«Χωρίς συναίνεση, είναι βιασμός» ανέφερε σε ανάρτησή του το ελληνικό τμήμα της Διεθνής Αμνηστίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.