Εκδήλωση Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Ρεθύμνης

Συνεχίζονται οι δράσεις γόνιμης επικοινωνίας, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που διοργανώνει το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Ρεθύμνης σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και κοινωνικές δομές, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών. Η 25η Νοεμβρίου έχει αναδειχθεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών και στο πλαίσιο εορτασμού αυτής της ημέρας μας δίδεται η δυνατότητα να μεταδώσουμε μηνύματα που είναι συνδεδεμένα με την ισότητα των φύλων και την εξάλειψη της έμφυλης βίας.
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνης, όπως κάθε χρόνο, συμμετέχει ενεργά στις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την έμφυλη βία, μέσω του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών και της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας. Στην πρωτοβουλία αυτή συμβάλλει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνης με την πολύτιμη βοήθεια και συνεργασία του.
Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, το Κέντρο Συμβουλευτικής συμπράττει με τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Ρεθύμνης και τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρεθύμνης στη διοργάνωση μιας Εσπερίδας με τίτλο : «Διαζύγιο: Νομικές και ψυχολογικές προσεγγίσεις». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Σπίτι του Πολιτισμού, από τις 6.00 το απόγευμα έως τις 8.00 το βράδυ και στη διάρκεια της οι συμμετέχουσες /-ντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις βασισμένες στην επαγγελματική εμπειρία και στην επιστημονική γνώση έγκριτων και καταξιωμένων επιστημόνων από τον χώρο της Νομικής Επιστήμης αλλά και της Ψυχολογίας.
Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η κ. Φουντεδάκη Κατερίνα, καθηγήτρια Αστικού Δικαίου Νομικής Σχολής ΑΠΘ-Δικηγόρος, ενώ εισηγήσεις θα κάνουν επίσης η κ. Δασκαλάκη Δέσποινα και ο κ. Στεφανάκης Πέτρος δικηγόροι και μέλη του ΔΣ του δικηγορικού συλλόγου Ρεθύμνης καθώς και η κα Φουσταλιεράκη – Ψυχολόγος στο Χαμόγελο του Παιδιού.
Την εσπερίδα θα κλείσουν με ένα ενωτικό και ηχηρό μήνυμα οι μαθήτριες του 2ου Γενικού Λυκείου Ρεθύμνης ερμηνεύοντας το τραγούδι «Όλες απαντάμε, αν αγγίξεις μία».
Όπως επισημαίνει η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρος της Επιτροπής Ισοτητας του Δήμου Ρεθύμνης Δρ. Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα, η συμμετοχή όλων μας είναι σημαντική καθώς θα επιβεβαιώσει το γνήσιο ενδιαφέρον μας για το, ολοένα και συχνότερο στην ελληνική κοινωνία, ζήτημα του διαζυγίου και θα αναδείξει επιμέρους πτυχές του και τρόπους διαχείρισης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.