Εκκλησία της Κρήτης: Αναβολή της εκλογής νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου

Ημερομηνία:

Μετά και τα νέα δεδομένα που προκάλεσε το έγγραφο που εστάλη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, τα μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου αποφάσισαν να “εξετάσουν τα νομοτεχνικά ζητήματα που προέκυψαν”.

Μετά από πέντε και πλέον ώρες συζητήσεων και διαβουλεύσεων, τα μέλη της Ιερας Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, αποφάσισαν την αναβολή της διαδικασίας για την εκλογή νέου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου.

Το σχετικό ανακοινωθέν ανέγνωσε ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου π. Νήφων Βασιλάκης, ο οποίος τόνισε ότι η Σύνοδος “δεν συνήλθε κατά την προγραμματισθείσα έκτακτη συνεδρίασή της, αλλά προέβη σε συνοδική σύσκεψη ενόψει των προκυψάντων νομοτεχνικών ζητημάτων, με σκοπό τη διεξοδική μελέτη αυτών”.

Στο ανακοινωθέν που ανέγνωσε ο Αρχιγραμματέας γίνεται αναφορά και στην αποδοκιμασία, από πλευράς Ιεράς Συνόδου συμπεριφορών “που απάδουν προς το εκκλησιαστικό ήθος”

Δείτε την ανάγνωση του ανακοινωθέντος:

Όπως έγραψε νωρίτερα το Cretalive, το ενδεχόμενο της αναβολής ήταν από αυτά που είχαν τεθεί στο τραπέζι, μετά και το έγγραφο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, που εφιστούσε την προσοχή των μελών της Συνόδου στο θέμα του μεταθετού, με βάση και την ερμηνεία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Παρά το γεγονός ότι, κατά τις πληροφορίες, επιθυμία όλων ήταν η διαδικασία να ολοκληρωθεί εντός της ημέρας, φαίνεται πως τελικά δεν μπόρεσε να βρεθεί η λύση εκείνη που θα έδινε διέξοδο.

Να θυμίσουμε ότι από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, στην πλατεία του Αγίου Μηνά είχαν συγκεντρωθεί πιστοί από τα Χανιά, με πανό υποστήριξης συγκεκριμένου Αρχιμανδρίτη.https://www.cretalive.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μεταναστευτικό: 260% αύξηση των ροών στο διάδρομο...

Η Κεντρική Μεσόγειος παρέμεινε ο πιο πολυσύχναστος μεταναστευτικός διάδρομος...

Hράκλειο : Ζημιά στον αγωγό της Τυλίσου...

Επαναλειτουργεί το διυλιστήριο του Αποσελέμη Αποκαταστάθηκε η υδροδότηση του Ηρακλείου...

Μεταναστευτικό: 260% αύξηση των ροών στο διάδρομο...

Η Κεντρική Μεσόγειος παρέμεινε ο πιο πολυσύχναστος μεταναστευτικός διάδρομος...

Hράκλειο : Ζημιά στον αγωγό της Τυλίσου...

Επαναλειτουργεί το διυλιστήριο του Αποσελέμη Αποκαταστάθηκε η υδροδότηση του Ηρακλείου...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Μεταναστευτικό: 260% αύξηση των ροών στο διάδρομο Λιβύης – Κρήτης

Η Κεντρική Μεσόγειος παρέμεινε ο πιο πολυσύχναστος μεταναστευτικός διάδρομος...

Δεύτερη ημέρα Χριστουγέννων: Ποια σούπερ μάρκετ είναι ανοιχτά σήμερα

Oι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστές και...

Εορτολόγιο 26 Δεκεμβρίου: Μεγάλη η σημερινή μέρα για την Ορθοδοξία – Ποιοι γιορτάζουν

Σήμερα, Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο του...