Ελλάδα:Παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού στο Ρ/Σ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM

Ημερομηνία:

Πέρα από τις προκλήσεις τις άρχουσας τάξης της Τουρκίας, είναι ανάγκη να παρθούν αποφασιστικά μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, να δοθεί στήριξη στους συνανθρώπους που πνίγηκαν από τις λάσπες της ανεπάρκειας των κυβερνητικών μέτρων στη Εύβοια, τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά FM».

Για τα ελληνοτουρκικά σημείωσε πως είναι προβληματική η προσπάθεια της κυβέρνησης να ζητήσει στήριξη από ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ που υποθάλπουν την τουρκική επιθετικότητα και σπρώχνουν σε μια συζήτηση που οδηγεί στην συνδιαχείριση και τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

Σημείωσε ακόμα πως οι σύμμαχοι της κυβέρνησης μιλούν για «αμφισβητούμενα νερά» και για την ανάγκη εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων, όπως δείχνει και η προβληματική συμφωνίας της Ελλάδας με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ. Ανέφερε ότι η συμφωνία με την Αίγυπτο βάζει σε σοβαρούς κινδύνους τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και ανοίγει την όρεξη της Τουρκίας.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη, υπογράμμισε ότι όσο το πλαίσιο των προβλημάτων με την Τουρκία γύρω από την υφαλοκρηπίδα βρίσκεται ενταγμένο στους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, τόσο είναι προβληματική όλη η εξέλιξη και η Χάγη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Έρχεται μία κλειστή δομή...

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού...

Θερμή υποδοχή της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Νέων...

Διοίκηση και εργαζόμενοι του ΟΠΑΠ, Χρυσού Χορηγού της ΕΟΚ...

Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Έρχεται μία κλειστή δομή...

Τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού...

Θερμή υποδοχή της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ Νέων...

Διοίκηση και εργαζόμενοι του ΟΠΑΠ, Χρυσού Χορηγού της ΕΟΚ...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ηράκλειο:Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ενέργειας και Περιβάλλοντος ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου

Οι προτάσεις του Μενέλαου Μποκέα ενσωματώνεται στις θέσεις της...

Δήμος Αγίου Νικολάου:Καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας στην «Κουνδούρειο» Δημοτική Βιβλιοθήκη

Στην Βιβλιοθήκη όλα είναι... Παραμυθικά Α΄! Στην «Κουνδούρειο» Δημοτική Βιβλιοθήκη,...

Ευρωμπάσκετ U20 στο Ηράκλειο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Η Εθνική Ομάδα Νέων Ανδρών βρίσκεται στην τελική ευθεία...