ΕΛΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ: Ψήφισμα Αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Ασύλου

Ημερομηνία:

Οι Συμβασιούχοι Εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Ασύλου (ΣΕΣΥΑ) βρίσκονται σε απεργία διαρκείας από τις 23/4.  Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μία μέρα πριν την προκηρυχθείσα, αρχικά προειδοποιητικού χαρακτήρα, απεργία προχώρησε σε ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου 629 εργαζομένων εξαιρώντας αναιτιολόγητα 17 συναδέλφους/ισσες τους. Παρά την διασπαστική αυτή ενέργεια οι εργαζόμενοι/ες στην υπηρεσία ασύλου συνεχίζουν τον αγώνα με την στήριξη των μονίμων συναδέλφων τους και  πολλών σωματείων.

Οι εργαζόμενοι/ες που απολύθηκαν στις 2/5, παρότι έμπειροι/ες και μάλιστα κάποιοι/ες πιστοποιημένοι/ες εκπαιδευτές, με 5-6 έτη εργασίας είναι επίσης ιδρυτικά μέλη του σωματείου τους με ενεργό δράση. Η στοχευμένη και εκδικητική ενέργεια της απόλυσης των έμπειρων εργαζομένων ενισχύεται από την επίκληση νομικών και υπηρεσιακών κωλυμάτων που πιστοποιούνται από άγνωστα έγγραφα τα οποία δεν χορηγούνται στο σωματείο παρά τα σχετικά αιτήματα.

Ο υπουργός δέχτηκε τελικά, μετά από πολλές μέρες και πολλά προσκόμματα, αντιπροσωπεία των εργαζομένων και της ΑΔΕΔΥ μόλις στις 4/5, μετά από παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΕΣΥΑ και την στήριξη πολλών σωματείων.

Τους είπε ότι καμία και κανείς δεν περισσεύει. Όμως δεν έδωσε λύση στο ζήτημα της μη ανανέωσης – απόλυσης των εργαζομένων, δηλώνοντας ότι αναζητεί νομική φόρμουλα και πέταξε το μπαλάκι στους ίδιους να την προσκομίσουν.

Στεκόμαστε αλληλέγγυες/οι στον αγώνα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Ζητάμε πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό της, νευραλγικής σημασίας, Υπηρεσίας Ασύλου.

ΔΕ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Δήμος Ρεθύμνης : Σύσκεψη για την...

Το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ρεθύμνης, με την υποστήριξη...

Δήμος Ρεθύμνης : Σύσκεψη για την...

Το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ρεθύμνης, με την υποστήριξη...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αντίο στα δύο λίτρα νερό την ημέρα: Πόσο πρέπει να πίνετε, σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη

Διαφορές στην ποσότητα νερού που χρειάζεται κάθε άτομο. Σε όλο...

Η καρδιά της κρητικής γαστρονομίας θα χτυπήσει στο Γάζι

Κάλεσμα στους πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης για συμμετοχή στο...

Η συμβουλή που άφησε ο Πάπας Φραγκίσκος στα νέα ζευγάρια

Γιατί συσχέτισε τη λειτουργία της οικογένειας και των ζευγαριών...

Οι γυναίκες στα χωριά της Κρήτης στο φάσμα της κατάθλιψης

Ο καθηγητής Αλ. Βγόντζας στην «Π»: «Οι άνδρες στα...