Επέτειος 25ης Μαρτίου: Σχέδια για παρέλαση με… εκπλήξεις

Ημερομηνία:

Με λαμπρότητα μεγαλύτερη παρά ποτέ αναμένεται να γιορταστεί φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου, καθώς συμπίπτει με τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Μία από τις σκέψεις που έχουν πέσει στις αλλεπάλληλες συσκέψεις που πραγματοποιούνται, είναι να βρίσκονται στην κεφαλή της παρέλασης έφιπποι στρατιωτικοί με παραδοσιακές στολές και να ακολουθούν στρατιώτες ντυμένοι με στολές και με σημαίες που τίμησαν, στα 200 αυτά χρόνια, τους αγώνες του έθνους.

Τουλάχιστον αυτό αναφέρει η στήλη «Βηματοδότης» στο tovima.gr.

Αναλυτικότερα αναφέρει:

«Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου μπορεί να μην την παρακολουθήσει στο Σύνταγμα ο κόσμος, λόγω μέτρων για την πανδημία, αλλά προβλέπεται όταν θα την παρακολουθήσει από την τηλεόραση, να είναι λαμπρή και επιβλητική περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Και ξέρετε γιατί; Οχι επειδή πιθανότατα θα την παρακολουθήσει ο διάδοχος του Βρετανικού Θρόνου πρίγκηπας της Ουαλίας Κάρολος και η σύζυγός του Δούκισσά της Κορνουάλης Καμίλα, καθώς το γαλλικό προεδρικό ζεύγος Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν, αλλά επειδή υπάρχει πρόταση του ΓΕΕΘΑ να παρελάσουν σ΄αυτήν… έφιπποι στρατιωτικοί με παραδοσιακές στολές από την επανάσταση του 1821.

Τα άλογα θα τα προμηθεύσει η Διεύθυνση Ιππικού Τεθωρακισμένων και με αυτά θα γεμίσει εκείνη την ημέρα το Σύνταγμα. Θα ακολουθούν, σύμφωνα με όσα έχουν προταθεί και στις τρεις κυβερνητικές συσκέψεις που έγιναν, στρατιώτες ντυμένοι με στολές και με σημαίες που τίμησαν, στα 200 αυτά χρόνια, τους αγώνες του έθνους. Αυτό θα είναι το πρώτο μέρος της παρέλασης που όπως καταλαβαίνετε την παράσταση θα την κλέψουν τα άλογα. Ας μην ξεχνάμε ότι όλα αυτά γίνονται για να τιμηθούν με τον πιο λαμπρό τρόπο τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Το δεύτερο μέρος της παρέλασης θα περιλαμβάνει τα μηχανοκίνητα τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή τα άρματα μάχης (όπως για παράδειγμα τα Leopard), τα αυτοκινούμενα πυροβόλα, τα τεθωρακισμένα μεταφοράς προσωπικού, τα αντιαεροπορικά συστήματα, το μηχανικό, τις διαβιβάσεις κτλ. και το τρίτο μέρος τα πεζοπόρα (που περιλαμβάνουν και τις Ειδικές Δυνάμεις). Η επόμενη πρωτοτυπία της παρέλασης είναι ότι την ημέρα εκείνη έχει προγραμματιστεί η πτήση πάνω από το Σύνταγμα σμήνους συμμαχικών αεροσκαφών. Ο Πρωθυπουργός θα παρακολουθήσει την παρέλαση και μετά θα μεταβεί στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα συζητηθούν και οι κυρώσεις στην Τουρκία».

Πηγή: tovima.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Καθεστώς σε κρίση

Η κυβέρνηση γαντζώνεται στην εξουσία. Όμως, έτσι απλώς βαθαίνει...

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα αντιβιοτικού Fucidin σε...

Η ανάκληση αποφασίστηκε λόγω της ύπαρξης μη κανονικών ευρημάτων,...

Καθεστώς σε κρίση

Η κυβέρνηση γαντζώνεται στην εξουσία. Όμως, έτσι απλώς βαθαίνει...

Ο ΕΟΦ ανακαλεί παρτίδα αντιβιοτικού Fucidin σε...

Η ανάκληση αποφασίστηκε λόγω της ύπαρξης μη κανονικών ευρημάτων,...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Στέφανος Κορκολής: «Η Μικτή Χορωδία Ηρακλείου είναι μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη»

Θερμά εγκωμιαστικά σχόλια για τη συνεργασία με τη χορωδία,...

SOS για την αύξηση περιπτώσεων σοβαρής παιδικής παχυσαρκίας παγκοσμίως

Σε ένα διαρκώς επιβαρυνόμενο τοπίο δημόσιας υγείας, η πρόληψη...