Επίδομα ενοικίου : Πότε θα καταβληθούν τα χρήματα

Ημερομηνία:

Στις 24 Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθεί από τον ΟΠΕΚΑ το επίδομα ενοικίου.

Όπως αναφέρεται, τα χρήματα για το επίδομα ενοικίου θα είναι διαθέσιμα στα ΑΤΜ των τραπεζών από το προηγούμενο απόγευμα, στις 23 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εγκρίθηκε το ποσό ύψους 21.623.000 ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής της πληρωμής Επιδόματος Στέγασης (ενοικίου) μηνός Δεκεμβρίου 2019.

Υπενθυμίζεται πως το ποσό του επιδόματος ενοικίου ορίζεται σε 70 ευρώ το μήνα για τον δικαιούχο, ποσό που προσαυξάνεται κατά 35 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού.

Σημειώνεται ότι το ανήλικο παιδί προσμετράται ως ενήλικας τόσο στον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων, όσο και στον υπολογισμό του εισοδήματος.

Στη μονογονεϊκή οικογένεια, για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα.

Στα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα για κάθε απροστάτευτο τέκνο.

Ως ανώτατο όριο του Επιδόματος Στέγασης ορίζονται τα 210 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Αιμορραγεί» ο κλάδος του τουρισμού και επισιτισμού

*Για εκρηκτικό μείγμα κυβερνητικής αναλγησίας και εργοδοτικής παραβατικότητας κάνει...

Ελαιόλαδο: Κατρακυλά η τιμή του, από τα...

Οι υψηλές τιμές του ελαιολάδου είχαν δώσει αποφασιστική ώθηση...

«Αιμορραγεί» ο κλάδος του τουρισμού και επισιτισμού

*Για εκρηκτικό μείγμα κυβερνητικής αναλγησίας και εργοδοτικής παραβατικότητας κάνει...

Ελαιόλαδο: Κατρακυλά η τιμή του, από τα...

Οι υψηλές τιμές του ελαιολάδου είχαν δώσει αποφασιστική ώθηση...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Το χωριό μου – Συγκινεί το τραγούδι του Γιώργου Νικηφόρου Ζερβάκη

Νοσταλγία και συναισθήματα για όσους γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σε...

Μεταναστευτικό: Η κυβέρνηση επιμένει για κλειστή δομή στην Κρήτη

Παρά το «όχι» από Αρναουτάκη-Μαρινάκη, η κυβέρνηση επιμένει για...

ΠΑΓΝΗ: Μεγάλες αντιδράσεις γιατί στη θέση του ΑΤΜ της Πειραιώς, μπήκε μηχάνημα άλλου παρόχου

Επιφέρει πρόσθετες χρεώσεις ακόμη και για στοιχειώδεις τραπεζικές συναλλαγές,...