Εσπασαν τα ισόβια για τους δράστες της δολοφονίας του Λουκμάν

Ημερομηνία:

Η αναγνώριση του ελαφρυντικού στους δράστες της δολοφονίας του 27χρονου Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν , που ομόφωνα κρίθηκαν ένοχοι για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ρατσιστικό κίνητρο, είχε σαν αποτέλεσμα να … σπάσει η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης .

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία 6-1 αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και επέβαλε συνολική ποινή 21 ετών και 5 μηνών για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία με άμεσο δόλο, της οπλοφορίας, της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης συγκεντρωμένοι πέταξαν μπουκάλια με νερά και φώναξαν φασίστες, κουφάλες, θέλετε κρεμάλες. Διμοιρία της αστυνομίας μπήκε μέσα στη δικαστική αίθουσα και απομάκρυνε όσους φώναζαν.

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι έκριναν ότι το κίνητρο της πράξης ήταν ρατσιστικό και ότι οι Λιακόπουλος και Χρ. Στεργιόπουλος με διαδοχικές πράξεις σκότωσαν με άμεσο δόλο τον άτυχο νέο, πακιστανικής υπηκοότητας. Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου, διαγνώστηκε η ύπαρξη ρατσιστικού κινήτρου (79 ΠΚ), καθώς «η επιλογή του δράστη έγινε λόγω των φυλετικών χαρακτηριστικών και της καταγωγής του και για αυτό επιτέθηκαν σε βάρος του.

Παράλληλα, το δικαστήριο αποφάσισε να απορριφθούν όλοι οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί, και συγκεκριμένα τα αιτήματα μετατροπής της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε θανατηφόρα σωματική βλάβη ή σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

ΠΑΣΟΚ για προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ: Προφανώς,...

Εκτός όλων των... άλλων, που υπενθυμίζουν πηγές του ΠΑΣΟΚ...

Ευλογιά των προβάτων: Στους δρόμους κατεβαίνουν οι...

«Περιμέναμε να περάσει ένας χρόνος για να κάνουμε έφοδο...

ΠΑΣΟΚ για προσχώρηση Λοβέρδου στη ΝΔ: Προφανώς,...

Εκτός όλων των... άλλων, που υπενθυμίζουν πηγές του ΠΑΣΟΚ...

Ευλογιά των προβάτων: Στους δρόμους κατεβαίνουν οι...

«Περιμέναμε να περάσει ένας χρόνος για να κάνουμε έφοδο...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Λιποπρωτεΐνη(a) [Lp(a)]: Ένας υποτιμημένος καρδιαγγειακός παράγοντας κινδύνου

*Το άρθρο υπογράφει η Δρ. Χρυσούλα Φραγκιαδάκη, Καρδιολόγος, Ιατρός ΕΣΥ. Πόσες...

Ευρώ: Σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τέσσαρων χρόνων

Ενόψει της επικείμενης μείωσης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή...