Εβδομάδες Αθλητισμού:Μαζική η συμμετοχή των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων – Ξεπέρασαν τους χίλιους οι μαθητές που συμμετέχουν στη δράση

3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες «Ηράκλειο 2023» – One Year to Go

Εβδομάδες Αθλητισμού

Μαζική η συμμετοχή των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων – Ξεπέρασαν τους χίλιους οι μαθητές που συμμετέχουν στη δράση

Για δεύτερη συνεχομένη ημέρα η καρδιά του σχολικού αθλητισμού χτυπά στις Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Καρτερού. Το υπερσύγχρονο κέντρο αθλημάτων άμμου και θάλασσας γέμισε και σήμερα Τρίτη 4 Οκτωβρίου από μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων που συμμετέχουν στη δράση «Εβδομάδες Αθλητισμού: Τα σχολεία επισκέπτονται το Karteros Beach Sports Center».

Το πρόγραμμα, που ξεκίνησε χτες Δευτέρα και θα διαρκέσει έως και τις 21 Οκτωβρίου, είναι μια πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και διεξάγεται σε απόλυτη συνεργασία με τις διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. Ηρακλείου, καθώς και με την υποστήριξη της Οργανωτικής Επιτροπής των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» και του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου.

Κατά τη δεύτερη μέρα της δράσης, τα παιδιά και τους συνοδούς τους υποδέχτηκε στην εγκατάσταση ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023», Νίκος Νταμπακάκης.

Μετά τις πρώτες δύο μέρες της δράσης, 1.270 παιδιά από 6 Δημοτικά, 2 Γυμνάσια και 4 Λύκεια, έχουν μυηθεί στα μυστικά των αθλημάτων Beach Volley, Beach Handbal, Beach Soccer και Beach Basketball, με την αρωγή και την αγαστή συνεργασία 65 καθηγητών Φυσικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενώ το πρόγραμμα, σχεδιάστηκε – λόγω των μετακινήσεων- για τη συμμετοχή εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της ευρύτερης περιοχής του Ηρακλείου, με ιδιαίτερη χαρά οι διοργανωτές υποδέχτηκαν στον Καρτερό και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κριτσάς Λασιθίου, επίσκεψη που αντανακλά τη δυναμική και την ανταπόκριση της δράσης στη σχολική κοινότητα.

Πέρα από τον εκπαιδευτικό και τον ψυχαγωγικό χαρακτήρα της, η δράση «Εβδομάδες Αθλητισμού: Τα σχολεία επισκέπτονται το Karteros Beach Sports Center», αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου πλαισίου εκδηλώσεων για τον «Έναν Χρόνο Πριν» από τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες «Ηράκλειο 2023».

Η μεγάλη γιορτή των χωρών της Μεσογείου θα πραγματοποιηθεί στις 2-9 Σεπτεμβρίου 2023 στο Karteros Beach Sports Center και σε τρία ακόμα αθλητικά κέντρα των δήμων Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου.

Η εγκατάσταση, που αποτελεί το κέντρο των παράκτιων σπορ και αθλημάτων θαλάσσης στην Ελλάδα, έχει ήδη κερδίσει μια σημαντική θέση στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη μετά την επιτυχημένη τέλεση μιας σειράς σημαντικών διεθνών και εγχώριων διοργανώσεων, από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας της τον περασμένο Ιούνιο.

Η δράση «Εβδομάδες Αθλητισμού: Τα σχολεία επισκέπτονται το Karteros Beach Sports Center», δεν αποτελεί απλά προπομπό των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023», αλλά συμβάλει συνάμα στη δημιουργία αθλητικής κουλτούρας για τη νεολαία της περιοχής και εξοικείωσης με τα αθλήματα της άμμου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.