Σεμινάριο Πεδίου του ΕΚΠΑ στην Κρήτη στις 7-8 Οκτωβρίου

“CretaProtect 2022 – Creta Maris Evacuation Drill Hersonissos – Arcalochori EQ – One Year After” είναι ο τίτλος του Εφαρμοσμένου Σεμινάριου Πεδίου που θα διεξαχθεί από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στις 7 και 8 Οκτωβρίου στη Χερσόνησο.

Το Σεμινάριο αποτελεί μία κορυφαία δράση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος Καταστροφών και Κρίσεων” και συνδιοργανώνεται με το ξενοδοχείο Creta Maris Beach Resort και περιλαμβάνει:

Διαλέξεις Διαχείρισης Κινδύνων σε τουριστικό περιβάλλον.
Εκκένωση μιας μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας λόγω σεισμού, τσουνάμι και πυρκαγιάς στην οποία συμμετέχουν οι επισκέπτες και το προσωπικό της μονάδας. Διαχείριση έκτακτης ανάγκης και των επιπτώσεων σε ξενοδοχειακό περιβάλλον και τις υποδομές, σε συνεργασία με τους Τοπικούς και Περιφερειακούς Φορείς. Διαχείριση επισκεπτών – τουριστών. Δράσεις Ενημέρωσης. Αξιολόγηση Δράσεων Έκτακτης Ανάγκης.

Άμεση βοήθεια και φροντίδα των πληγέντων, εκτίμηση των ζημιών, διαχείριση των πληροφοριών και ενημέρωση τόσο των διαμενόντων στο ξενοδοχείο όσο και των Αρχών των χωρών προέλευσής τους.

Επίσκεψη στο Αρκαλοχώρι που επλήγη από ισχυρό σεισμό 6.0 Mw, στις 27 Σεπτεμβρίου 2021. Παρουσίαση του γεωδυναμικού και σεισμοτεκτονικού πλαισίου της ευρύτερης περιοχής. Κατανομή και τυπολογία των ζημιών σε κτίρια και υποδομές. Παρουσίαση των μέτρων έκτακτης ανάγκης, ανάλυση των μέτρων αποκατάστασης και των δράσεων ανάκαμψης της περιοχής σε μετακαταστροφικό επίπεδο.

Θα συμμετέχουν οι επίσημες Τοπικές Αρχές, όπως η Περιφέρεια Κρήτης, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, ο Δήμος Χερσονήσου, ο Δήμος Αρκαλοχωρίου, ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας, η Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, το ΕΚΑΒ, η Αστυνομία, το Λιμενικό, το Προξενείο της Μεγάλης Βρετανίας στην Κρήτη και εθελοντικές ομάδες.

Στο πλαίσιο του Σεμιναρίου ο Καθηγητής Ευθύμης Λέκκας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 18:00 στο Creta Maris Beach Resort.

Δρ Ευθύμης Λέκκας
Καθηγητής
Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας &
Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών

Διευθυντής Εργαστηρίου Διαχείρισης Καταστροφών
Διευθυντής ΠΜΣ “Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών & Κρίσεων”
Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος
Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Πρόεδρος Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας

Πρ. Πρόεδρος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας

Τα σχόλια είναι κλειστά.