Φαντασμαγορική η υποδοχή του 2024 στην Αθήνα

Ημερομηνία:

«Να ξαναθυμηθούμε την αξία της κοινότητας και της αλληλεγγύης για να κάνουμε μια Αθήνα πιο δημιουργική χωρίς τις ανισότητες που μαστίζουν την κοινωνία» κάλεσε τους Αθηναίους ο νέος δήμαρχος της πόλης Χάρης Δούκας από τη λαμπερή μουσική σκηνή που είχε στηθεί στην Πλατεία Συντάγματος για την υποδοχή του νέου έτους και τη φαντασμαγορία των πυροτεχνημάτων που ακολούθησε.

Λίγο πριν από την αντίστροφη μέτρηση και την εκτυφλωτική έκρηξη των πανέμορφων πυροτεχνημάτων ο νέος δήμαρχος Αθηναίων απηύθυνε χαιρετισμό στην κατάμεστη από χιλιάδες πολίτες πλατεία «στην καρδιά της Ελλάδας στο Σύνταγμα», τονίζοντας: «Σας καλωσορίσω λοιπόν για να αποδεχθούμε όλοι μαζί το 2024 με ελπίδα και πίστη ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ακόμα και το ακατόρθωτο. Είναι μοναδική αλήθεια και πρωτόγνωρη εμπειρία για εμένα να υποδεχτώ τη νέα χρονιά, εδώ ανάμεσά σας, αυτή την ώρα λίγο πριν από το νέο ξεκίνημα.

»Σας καλώ να ξαναθυμηθούμε όλοι την αξία της κοινότητας της αλληλεγγύης. Σας καλώ να πιστέψουμε στα μικρά και μεγάλα θαύματα που μπορούν να γίνουν αν όλοι ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Για να κάνουμε μία Αθήνα πιο πράσινη, πιο δημιουργική για να μειώσουμε τις ανισότητες που μαστίζουν την κοινωνία μας για την Ελλάδα που αγαπάμε και ονειρευόμαστε. Εδώ απόψε στο κατώφλι του 2024, ας κρατήσουμε τα όνειρά μας ζωντανά και ας δουλέψουμε μαζί για να τα κάνουμε πραγματικότητα. Να ευχηθούμε η νέα χρονιά να μας κάνει όλους πιο δίκαιους και αλληλέγγυους, πιο αισιόδοξους. Το πιο όμορφο ταξίδι τώρα ξεκινάει. Σας ευχαριστώ».

Η έναρξη του 2024 γιορτάστηκε με ευχές και πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό δημιουργώντας εντυπωσιακά σχήματα και χρώματα, καθώς και με μουσικές, τραγούδια από τη μουσική σκηνή, που είχε στηθεί δύο ώρες νωρίτερα με πρωταγωνιστές τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Μαρίνα Σάττη και παρουσιαστές τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλου. Η βραδιά είχε ξεκινήσει με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, προετοιμάζοντας το έδαφος για τις εξαιρετικές συναυλίες που ακολούθησαν προσφέροντας μοναδικές στιγμές στο κοινό.https://www.amna.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Η κατάληψη της Αθήνας από τους Ναζί...

Το χρονικό της εισβολής των Ναζί στην Αθήνα ο...

Παρουσίαση βιβλίου “O νους μου τα βουνά...

Το Σάββατο 29 Μαρτίου, γενέθλια μέρα του ποιητή Βιτσέντζου...

Η κατάληψη της Αθήνας από τους Ναζί...

Το χρονικό της εισβολής των Ναζί στην Αθήνα ο...

Παρουσίαση βιβλίου “O νους μου τα βουνά...

Το Σάββατο 29 Μαρτίου, γενέθλια μέρα του ποιητή Βιτσέντζου...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Αντίο στα δύο λίτρα νερό την ημέρα: Πόσο πρέπει να πίνετε, σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη

Διαφορές στην ποσότητα νερού που χρειάζεται κάθε άτομο. Σε όλο...

Η καρδιά της κρητικής γαστρονομίας θα χτυπήσει στο Γάζι

Κάλεσμα στους πολιτιστικούς συλλόγους της Κρήτης για συμμετοχή στο...

Η συμβουλή που άφησε ο Πάπας Φραγκίσκος στα νέα ζευγάρια

Γιατί συσχέτισε τη λειτουργία της οικογένειας και των ζευγαριών...

Οι γυναίκες στα χωριά της Κρήτης στο φάσμα της κατάθλιψης

Ο καθηγητής Αλ. Βγόντζας στην «Π»: «Οι άνδρες στα...