Γιατρός του Παίδων «ρίχνει φως» στις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας

Μίλησε για την εικόνα του παιδιού και την προσπάθεια ανάνηψης στο «Αγλαΐα Κυριακού».

Γιατρός του Παίδων «ρίχνει φως» στις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας

Σε ένα πρόσωπο από το προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» στρέφονται τα βλέμματα στην προσπάθεια διαλεύκανσης της υπόθεσης του θανάτου της Τζωρτζίνας.

Ειδικότερα, ο παιδίατρος – εντατικολόγος που εφημέρευε την ημέρα που η 9χρονη άφησε την τελευταία της πνοή, αναμένεται να δώσει κρίσιμες απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου της Τζωρτζίνας και την εμπλοκή στο συμβάν της Ρούλας Πισπιρίγκου – που ήταν το μόνο άτομο που βρισκόταν μαζί της.

Όπως έχει καταθέσει ο παιδίατρος – εντατικολόγος, την ώρα του περιστατικού βρισκόταν μόλις έναν όροφο μακριά από το θάλαμο της 9χρονης και η ανταπόκριση των γιατρών στο συμβάν ήταν άμεση.

«Tην 29η Ιανουαρίου εφημέρευα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου. Γύρω στις 14:30 είχαμε κλήση από την Α΄ Παιδιατρική Κλινική για καρδιοαναπνευστική ανακοπή» σημείωσε και πρόσθεσε: «Άμεσα εγώ, η εξειδικευόμενη ιατρός και η νοσηλεύτρια, αφού πήραμε τον απαραίτητο εξοπλισμό κατεβήκαμε στον 4ο όροφο που βρίσκεται η Παιδιατρική Κλινική. Η ΜΕΘ βρίσκεται στον 5ο όροφο, ακριβώς από πάνω. Στην ερώτησή σας λοιπόν πόση ώρα χρειάστηκε να πάρουμε τον εξοπλισμό και να κατέβουμε στον 4ο όροφο σας απαντώ ότι χρειαστήκαμε περίπου 3 λεπτά. Κατευθυνθήκαμε άμεσα στο θάλαμο που νοσηλευόταν η ασθενής».

Όπως τόνισε, στο θάλαμο που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα βρίσκονταν ήδη οι γιατροί της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου, οι οποίοι έδιναν αγώνα για να επαναφέρουν στη ζωή το μικρό κορίτσι.

«Μπαίνοντας μέσα είδαμε ότι οι παρευρισκόμενοι ιατροί και νοσηλευτές της κλινικής είχαν ήδη ξεκινήσει καρδιοαναπνευστική ανάνηψη, ΚΑΡΠΑ δηλαδή, με καρδιακές μαλάξεις και αερισμό με AMBU» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον παιδίατρο – εντατικολόγο η εικόνα του παιδιού ήταν σε αρκετά άσχημη κατάσταση. «Είδαμε ένα παιδί, κορίτσι, άσφυγμο απνοϊκό με περιστοματική κυάνωση και μυδρίαση άμφω μυ αντιδρώσα στο φως κόρης. Στο μόνιτορ του κορεσμού βλέπαμε χαμηλό κορεσμό και χαμηλές σφύξεις. Κλινικά δεν είχα ούτε περιφερικές ούτε κεντρικές σφύξεις και ακροαστκά άκουσα γύρω στις 35 σφύξεις» πρόσθεσε.

«Άμεσα χορηγήσαμε αδρεναλίνη χωρίς καμία κλινική ανταπόκριση και ταυτόχρονα αναλάβαμε εμείς την ΚΑΡΠΑ ως πιο εξειδικευμένοι» συμπλήρωσε ο γιατρός, υπογραμμίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της ανάνηψης δεν χορηγήθηκε κεταμίνη, αλλά μόνο οι ουσίες: ροκουρόνιο και αδρεναλίνη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.