Ηράκλειο:Ανακοίνωση του Συλλόγου του 54ου Δημοτικού Σχολείου σχετικά με το σημερινό σεισμό

54ο Δημοτικό Σχολείο Δήμου Ηρακλείου Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων
Ανακοίνωση σχετικά με το σημερινό σεισμό

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ 54ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΊΟΥ

Ανακοίνωση σχετικά με το σημερινό σεισμό

Αγαπητοί Γονείς,

Οι Σύλλογοι Γονέων του 53ου και 54ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του θύματος από τον καταστροφικό σεισμό που συνέβη σήμερα 27-09-2021 με επίκεντρο την περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Δίνουμε συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς, τα παιδιά μας και τους γονείς για την ψυχραιμία που υπέδειξαν κατά την διαχείριση της εκκένωσης του κτιρίου της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας, σύμφωνα με το αντίστοιχο σχέδιο.

Από την πρώτη στιγμή αντιπροσωπεία των Συλλόγων μας παραβρέθηκε στο σχολικό συγκρότημα και απέκτησε μια πρώτη εικόνα για την κατάσταση του κτιρίου και συνέβαλλε στην προσπάθεια των διευθύνσεων και των εκπαιδευτικών για την εκκένωση του σχολείου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 54ου Δημοτικού Ανδρέας Κοκοσάλης σήμερα το μεσημέρι είχε επικοινωνία με τους αρμόδιους αντιδημάρχους του Δήμου Ηρακλείου, Παιδείας κα Αρχοντάκη και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αναστασάκη και ζήτησε άμεσα να γίνει σχολαστικός έλεγχος στο κτίριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, όπως και δεσμευτήκαν.

Σε συντονισμό με τους υπόλοιπους Συλλόγους Γονέων, την Ένωση Γονέων του Δ. Ηρακλείου και την Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Κρήτης διεκδικούμε:

· Να γίνει σχολαστικός έλεγχος από τους αρμόδιους φορείς για την κατάσταση των σχολικών κτιρίων σε ολόκληρη την Κρήτη.

· Να παρθούν άμεσα μέτρα στέγασης και σίτισης των μαθητών και των οικογενειών τους που πλήγησαν από το σεισμό.

· Να προχωρήσει άμεσα η αποκατάσταση όλων των ζημιών, όπου έχουν γίνει και να γίνουν όλες οι αναγκαίες επεμβάσεις όχι μόνο στα σεισμόπληκτα αλλά σε όλα τα σχολικά κτίρια, σύμφωνα με τις τελευταίες αντισεισμικές προδιαγραφές.

· Να προχωρήσει η υλοποίηση της μελέτης στατικότητας του σχολικού συγκροτήματος της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

· Να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την ανέγερση νέων σύγχρονων και ασφαλών σχολείων όπου αυτά κριθούν ακατάλληλα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.