Ηράκλειο: Αναστολή της ποινικής διαδικασίας για τον 36χρονο που μαχαίρωσε την αρραβωνιαστικιά του

Ημερομηνία:

Την συνέχιση της νοσηλείας του 36χρονου σε ειδικό θάλαμο της ψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ διέταξε το απόγευμα της Παρασκευής η Ανακρίτρια, η οποία μετέβη στο Νοσοκομείο, μαζί με τον Εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του 36χρονου Γιώργο Κοκοσάλη, η απόφαση στηρίζεται ακριβώς στην διαπίστωση και από την ίδια της ασταθούς πνευματικής κατάστασης του άνδρα.

Ο 36χρονος, που το βράδυ της περασμένης Κυριακής επιχείρησε να σκοτώσει την συνομήλικη αρραβωνιαστικιά του, χτυπώντας την 14 φορές με μαχαίρι, εξακολούθησε στο ίδιο παραληρηματικό “μοτίβο”. Ανέφερε δηλαδή στην Ανακρίτρια, ότι έχει πέσει θύμα πολιτικής συνομωσίας, στην οποία πιστεύει ότι έχει εμπλοκή και η σύντροφος του, παρότι την αγαπά.

Η αρμόδια ανακρίτρια διέταξε τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης από ψυχίατρο, ψυχολόγο και νευρολόγο, ενώ η υπεράσπιση ζήτησε τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων για τον ακριβή εντοπισμό της πιθανής ψυχικής νόσου που ενδεχομένως προκάλεσε τις πράξεις του φερόμενου ως δράστη.

Η απόφαση της δικαστικής λειτουργού σηματοδοτεί στην πράξη την αναστολή της ποινικής δίωξης σε βάρος του άνδρα, έως ότου διενεργηθεί νέα ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη και διαπιστωθεί βελτίωση της ψυχικής του υγείας.

Υπενθυμίζουμε, ότι και το θύμα του, εξακολουθεί να νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου πλέον, έχει δηλώσει στις αρχές ότι δεν επιθυμεί την ποινική του δίωξη και μάλιστα, όπως ανέφερε ο κ Κοκοσάλης, θα ήθελε να εξακολουθήσει να ζει με τον 36χρονο, υπό την προϋπόθεση ότι αυτός θα μπει σε ένα πρόγραμμα θεραπευτικής αγωγής. Ανέφερε, επίσης, ότι ο 36χρονος δεν είχε ψυχιατρικό ιστορικό, ωστόσο επέδειξε ανησυχητική συμπεριφορά τις τελευταίες δέκα μέρες πριν από το αιματηρό περιστατικό.

Η περαιτέρω ποινική μεταχείριση του 36χρονου θα κριθεί από την ερχόμενη εβδομάδα, όταν θα έχει προχωρήσει και η λήψη των αντιψυχωσικών φαρμάκων που ήδη λαμβάνει.ertnews.gr

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Στο Μουσείο Θύραθεν ο Λάμπης Ξυλούρης

Στις 4 Φεβρουαρίου. Ο Λάμπης Ξυλούρης στις 4 Φεβρουαρίου στις...

Ηράκλειο:Επίσκεψη Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου στην...

Στο εργοτάξιο του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Ηρακλείου στο Καστέλλι,...

Στο Μουσείο Θύραθεν ο Λάμπης Ξυλούρης

Στις 4 Φεβρουαρίου. Ο Λάμπης Ξυλούρης στις 4 Φεβρουαρίου στις...

Ηράκλειο:Επίσκεψη Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Βασίλη Κεγκέρογλου στην...

Στο εργοτάξιο του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Ηρακλείου στο Καστέλλι,...
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Σοκ στο Αμβούργο: Άνδρας άρπαξε γυναίκα και έπεσε μαζί της στις ράγες του μετρό

Νεκροί και οι δύο. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Αμβούργο της...

Έρχονται 224 προσλήψεις στο Υπουργείο Πολιτισμού – Πόσες αφορούν την Κρήτη

Θέσεις σε μουσεία και Εφορείες Αρχαιοτήτων σε όλη τη...

Κομβική μέρα για την Κρήτη η σύμβαση υλοποίησης του ΒΟΑΚ από τα Χανιά στο Ηράκλειο

Υπεγράφη στα Χανιά η σύμβαση για το τμήμα Χανιά...