Ηράκλειο:Έρχεται η 4η Γιορτή Ψωμιού

Ημερομηνία:

Την 4η ΓΙΟΡΤΗ ΨΩΜΙΟΥ διοργανώνει στις 16, 17 και 18 Ιουνίου 2023 το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου, με σκοπό να προβάλλει τη σημασία του Φούρνου της Γειτονιάς και να προωθήσει τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα αρτοποιίας στους κατοίκους και τους επισκέπτες του Ηρακλείου.

Σε μία εποχή, κατά την οποία η αγορά κατακλύζεται από κατεψυγμένα αρτοπαρασκευάσματα, οι αρτοποιοί του Ηρακλείου επιχειρούν να θυμίσουν στους καταναλωτές τη γεύση του φρεσκοζυμωνένου και φρεσκοψημένου ψωμιού και των αρτοποιημάτων που μπορούν να βρουν στους παραδοσιακούς φούρνους της γειτονιά, εμπλουτίζοντας τη διατροφή τους με φρέσκα και αγνά προϊόντα.

Η ΓΙΟΡΤΗ διεξάγεται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου και θα διαρκέσει την Παρασκευή 16/6 από 16.00 έως 20.00 και το Σαββατοκύριακο, 17/6 & 18/6, από 10.00 έως τ20.00

Η ΓΙΟΡΤΗ θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Ελευθερίας με τη συμμετοχή και της Εθνικής Ομάδας Αρτοποιίας, η οποία προετοιμάζεται για τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2024 στο Παρίσι. Μαζί με αρτοποιούς του Ηρακλείου, δύο από τους οποίους ανήκουν στην Εθνική Ομάδα, θα παρασκευάσουν ψωμί σε διάφορους τύπους, παραδοσιακά αρτοσκευάσματα, αλλά και ευρωπαϊκά γλυκίσματα και αρτοποιήματα. Μέρος των παρασκευασμάτων αυτών θα προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες, ενώ μερικά από αυτά θα πωληθούν το Σάββατο και την Κυριακή στον χώρο της Γιορτής, έναντι συμβολικού τιμήματος, από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων & Φίλων Παιδιών με Νεοπλασία “ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ” και το Εθελοντικό Σωματείο Α.Τ.Α.Χ.Τ.Ο.Ι. αντίστοιχα, για την κάλυψη μέρους των εξόδων τους.

Η δωρεάν διάθεση παρασκευασμάτων θα γίνει την Παρασκευή από 18.00 έως 19.00 και το Σαββατοκύριακο από 12.00 έως 13.00 το μεσημέρι και από 18.00 έως 18.00 το απόγευμα.

Σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύνδεσμο Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Σώματος “ΑΙΜΑΤΟΚΡΗΤΗΣ” το Σάββατο 17/6 έχει οργανωθεί εθελοντική αιμοδοσία από 10.00 έως 14.00.

Τις εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν, την Παρασκευή το βράδυ το Χοροδιδασκαλείον Στέλιος Καρλάκης και το Σάββατο το βράδυ η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Ν. Ηρακλείου Κρήτης, με μουσική και τραγούδια από την Κρήτη και τον Πόντο αντίστοιχα.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Οι τουρίστες στα Μάλια… έπιασαν δουλειά: Βοήθησαν...

Ενώ οι εργασίες για την αναβάθμιση του οικισμού προχωρούν...

Ηράκλειο:Την έκθεση «Μάτια του Αυγούστου» με έργα...

Αλέξης Καλοκαιρινός: Εκτίθενται έργα μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας - Αναζητούμε...

Οι τουρίστες στα Μάλια… έπιασαν δουλειά: Βοήθησαν...

Ενώ οι εργασίες για την αναβάθμιση του οικισμού προχωρούν...

Ηράκλειο:Την έκθεση «Μάτια του Αυγούστου» με έργα...

Αλέξης Καλοκαιρινός: Εκτίθενται έργα μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας - Αναζητούμε...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Ελαιόλαδο: Ιστορική πτώση στις τιμές – Τι άλλαξε τα δεδομένα στην αγορά

Οι εξαγωγές στο ελαιόλαδο ενισχύονται και η κατανάλωση επιστρέφει...

H Eορτή του Αγίου Αποστόλου Σίλα στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΙΛΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ 29...

Πράσινο φως για έξι μη κρατικά ΑΕΙ – Απορρίφθηκαν πέντε και ένα αποσύρθηκε

Εξι μη κρατικά ΑΕΙ θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα από...

Φωτιά στο Βάθυ Λασιθίου – Μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Βαθύ στον...