Ηράκλειο:Η Βραδιά Ερευνητή και φέτος στο ΙΤΕ!

Ημερομηνία:

Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) , με ιδιαίτερη χαρά, προσκαλεί το ευρύ κοινό και τους μικρούς μας φίλους στην Βραδιά Ερευνητή 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ΙΤΕ στα Βασιλικά Βουτών την Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023 (17:00-23:00).
Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να ξεναγηθούν στο ΙΤΕ και να ανακαλύψουν τον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης και της έρευνας, καθώς επίσης και να συμμετέχουν σε διαδραστικά πειράματα, ερευνητικά παιχνίδια, καλλιτεχνικά, και άλλα δρώμενα.

Η φετινή εκδήλωση θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

 Ξενάγηση του κοινού σε ερευνητικά εκθέματα
 Εκπαιδευτικές δράσεις
 Τη δράση «Escape room-Ευρηκάκης: η Επιστροφή»
 Πλανητάριο Κρήτης (παραστάσεις διάρκειας 45 λεπτών, κυρίως για μικρά παιδιά)
 Eργαστήριο Imag(in)ing Technē | Φαντασιακές Εικόνες Τέχνης & Τεχνολογίας (διεπαφή τέχνης – τεχνολογίας – επιστήμης).
 Chat Lab: Γνωριμία με τους ερευνητές σε προγραμματισμένες διαδικτυακές συναντήσεις, μέγιστης διάρκειας 30 λεπτών. Μέσω φιλικής συζήτησης, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να θέσει τα ερωτήματά του κατευθείαν στην πηγή!
Ιστότοπος δράσης: ChatLab | Βραδιά του Ερευνητή (researchersnight.gr)
Περίοδος ισχύος: Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 έως και Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023
 Έκθεση και διάθεση βιβλίων των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης, με επιλεγμένους τίτλους σε ειδικές τιμές
 Face Painting για τους μικρούς μας φίλους
 Μουσική και φαγητό

Παράλληλα, στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιούνται επισκέψεις ερευνητών σε σχολεία μέχρι το τέλος του 2023.

Εκτός από την εκδήλωση του ΙΤΕ στο Ηράκλειο, η φετινή Βραδιά του Ερευνητή προγραμματίζεται να διοργανωθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ρέθυμνο και Μυτιλήνη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την περσινή χρονιά, περίπου 400 πόλεις διοργάνωσαν εκδηλώσεις για τη “Βραδιά του Ερευνητή” σε όλη την Ευρώπη, με τη συμμετοχή 2.300.000 πολιτών, ενώ στο Chat Lab, μέσα σε 12 ημέρες, πραγματοποιήθηκαν, σε επίπεδο χώρας, 155 συναντήσεις με πάνω από 3.500 συμμετέχοντες, κυρίως μαθητές!

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Βραδιάς Ερευνητή https://researchersnight.gr και τα κοινωνικά δίκτυα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας και του Επιστημονικού Τεχνολογικού Πάρκου Κρήτης, τα οποία ενημερώνονται συνεχώς.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Κρήτης, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και τον Δήμο Μαλεβιζίου, και από τους χορηγούς:
Phaistos Networks, Studio K – Καβλεντάκης, Δημιουργίες Γεύσεων Catering, Νερό ΚΡΥΣΤΑΛ, ΟΙΝΟΠΟΙΑ Λυραράκης ΓΕΑ Α.Ε., ΕΔΑΠ ΕΤΕΠ Κρήτης Α.Ε.

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

«Πρωταθλητής» αφίξεων το «Νίκος Καζαντζάκης» τον Φεβρουάριο

Αύξηση 10% των επιβατών στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ...

Κρήτη: «Μεταχειρίζονταν το παιδί σαν εργαλείο» –...

«Αυτή η γυναίκα δεν μπορεί να είναι μητέρα». Σοκάρουν τα...

«Πρωταθλητής» αφίξεων το «Νίκος Καζαντζάκης» τον Φεβρουάριο

Αύξηση 10% των επιβατών στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ...

Κρήτη: «Μεταχειρίζονταν το παιδί σαν εργαλείο» –...

«Αυτή η γυναίκα δεν μπορεί να είναι μητέρα». Σοκάρουν τα...
politika-kritis-ad
politika-kritis-ad

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Κάλυμνος: «Έσβησε» στα 108 της η κυρά Ρηνιώ – Η γυναίκα-σύμβολο που έζησε έναν αιώνα ιστορίας

Με βαθιά συγκίνηση αποχαιρετά η τοπική κοινωνία της Καλύμνου...

Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στο 83ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας

Το φεστιβάλ θα διαρκέσει από τις 3 μέχρι τις...

«Πρωταθλητής» αφίξεων το «Νίκος Καζαντζάκης» τον Φεβρουάριο

Αύξηση 10% των επιβατών στα 24 αεροδρόμια της ΥΠΑ...

Έρχεται «σούπερ Ελ Νίνιο» που θα… βράσει τον πλανήτη

Το φαινόμενο μπορεί να κάνει την εμφάνιση του ενισχυμένο...