Ηράκλειο:Λύθηκε το «μυστήριο» στις παραλίες του Ηρακλείου

Ημερομηνία:

Ο Λιμενάρχης Ηρακλείου έδωσε τέλος στην ανησυχία δεκάδων λουόμενων.

Απόλυτα καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Λιμενάρχης Ηρακλείου κ . Δουβής αναφορικά με την εικόνα που εμφανίζουν τα τελευταία 24ώρα παραλίες της βόρειας και νότιας ακτογραμμής του νομού Ηρακλείου, προκαλώντας μάλιστα αναστάτωση στους λουόμενους, κάνοντας λόγο οι τελευταίοι ακόμη και για ρύπανση της θάλασσας.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο, ότι δεν τίθεται λόγος ανησυχίας. Έχει ληφθεί ήδη δείγμα από τις παραλίες όπου και έχουν εμφανιστεί οι συγκεκριμένοι σχηματισμοί χρώματος καφέ οι οποίοι είναι άοσμοι. Πρόκειται για συσσώρευση πλαγκτόν, που εμφανίζεται λόγω καλοκαιρίας κάθε τέτοια εποχή έως και αρχές Ιουνίου, στις θάλασσες του Ηρακλείου και εν προκειμένω για παράδειγμα, από τα Λινοπεράματα μέχρι την Χερσόνησο , ακόμη όμως και στα νότια του νομού Ηρακλείου, όπως για παράδειγμα στον Κόκκινο Πύργο, στον Κομό κλπ».

Ο Λιμενάρχης Ηρακλείου συνέστησε μάλιστα στον κόσμο να κολυμπάει άφοβα δίχως να σκέφτεται ότι ίσως πρόκειται για λύματα, όπως ακούστηκε αρχικά, ενώ επισήμανε ότι το φαινόμενο αυτό ενδέχεται να παρατηρείται στα παράλια και άλλων νομών του Ηρακλείου.

«Ο κόσμος το βλέπει τώρα που πηγαίνει στη θάλασσα αλλά είναι σύνηθες φαινόμενο κάθε χρόνο. Το «φέρνει» η θάλασσα προς τα έξω, μέσω ρευμάτων των υδάτων και λόγω της άπνοιας δεν διαλύεται εύκολα. Για τους λουόμνενους – που πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας λόγω covid- 19-, αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα που έχει προκύψει και τους προβληματίζει, δεν τίθεται σε καμία περίπτωση λόγος ανησυχίας και ξαναλέω δεν τίθεται θέμα θαλάσσιας ρύπανσης.».

Τι είναι το «πλαγκτόν»

Σύμφωνα και με το Wikipedia, με τον όρο πλαγκτόν χαρακτηρίζεται γενικά το σύνολο έμβιων οργανισμών που αναπτύσσονται στην επιφάνεια των ωκεανών, θαλασσών και λιμνών και που συνήθως μετακινούνται παρασυρόμενα από τα ρεύματα αυτών των υδάτων.

Κάποιοι απ΄ αυτούς τους οργανισμούς μπορούν να κινηθούν με δικές τους δυνάμεις όχι όμως και τόσο ισχυρές ώστε να μπορούν να κινηθούν ενάντια στα υδάτινα ρεύματα.

https://www.neakriti.gr/

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλειο: Μεγάλες ζημιές σε αμπέλια και ελιές...

Παρέμβαση του ΕΛΓΑ για την καταγραφή – Τι λένε...

Οι τουρίστες στα Μάλια… έπιασαν δουλειά: Βοήθησαν...

Ενώ οι εργασίες για την αναβάθμιση του οικισμού προχωρούν...

Ηράκλειο: Μεγάλες ζημιές σε αμπέλια και ελιές...

Παρέμβαση του ΕΛΓΑ για την καταγραφή – Τι λένε...

Οι τουρίστες στα Μάλια… έπιασαν δουλειά: Βοήθησαν...

Ενώ οι εργασίες για την αναβάθμιση του οικισμού προχωρούν...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Χανιά:Μέγας Εσπερινός Εορτής της Μεταμορφώσεως στο Ιερό Ναό του Ευρωμεσογειακού Κέντρου Νεότητας

ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ...

Εορτολόγιο 3 Αυγούστου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Ποιους Αγίους τιμά σήμερα η Εκκλησία Σήμερα Κυριακή, 3 Αυγούστου,...

Χανιά: Εκδήλωση τιμής για τον αείμνηστο Μίκη Θεοδωράκη στο Ενετικό Λιμάνι

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στα Χανιά, προς τιμήν του...