Ηράκλειο:Παρουσίαση του βιβλίου της Αμαλίας Νινιράκη «Μπλεγμένοι Κύκλοι»

Ημερομηνία:

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 18:00 θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου της Αμαλίας Νινιράκη «Μπλεγμένοι Κύκλοι» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή, στη μουσική σκηνή ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ, Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 17, Ηράκλειο.
Για το βιβλίο και τη συγγραφέα θα μιλήσουν οι: Λευτέρης Γιαννακουδάκης, συγγραφέας-σκηνοθέτης και Μιχάλης Τζανάκης, συγγραφέας-φιλόλογος.
Την παρουσίαση θα συντονίσει η Μαρία Γιαμπουλάκη, ραδιοφωνικός παραγωγός.
Μουσική και τραγούδι από το συγκρότημα του Μάνου Παπαδάκη «η γύρα».
Φωτογραφία και βίντεο Γιώργος Μπαρμπούνης.

Οπισθόφυλλο:
Ο πρόωρος θάνατος ενός αβάφτιστου παιδιού, το δίλημμα ενός καλοσυνάτου χωρικού, η επίσκεψη μιας ζητιάνας, ένα ρόδι και μια γάτα. Η φωνή της Εντίθ Πιαφ, οι τύψεις ενός καλόγερου, ένα σεξουαλικό έγκλημα, οι υπολογισμοί δύο φοιτητών μαθηματικών. Μια επίσκεψη στην ψαραγορά, ένας αστυνομικός, μια ιδιωτική παραλία και το μυστικό που μπορεί να κρύβουν οι χρυσοί αριθμοί.
Δεκατέσσερις ιστορίες που διαδραματίζονται στην Κρήτη, ξεκινούν από τις αρχές του εικοστού αιώνα, εκτείνονται ως το σήμερα και μπλέκονται μεταξύ τους όπως η μοίρα των ηρώων τους.
Βιογραφικό:
Η Αμαλία Νινιράκη γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο Κρήτης. Είναι μαθηματικός με μεταπτυχιακές σπουδές στην δια βίου μάθηση και επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση. Είναι μητέρα τριών παιδιών. Από το 1995 είναι ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης και από το 2009 δραστηριοποιείται στην εκπαίδευση ενηλίκων. Αν και ήταν από μικρή λάτρης της λογοτεχνίας, άρχισε να γράφει το 2007, όταν ξεκίνησε να παρακολουθεί σεμινάρια δημιουργικής γραφής με τον συγγραφέα Λευτέρη Γιαννακουδάκη. Μαθηματικά, δοξασίες, φιλία, έρωτας, θάνατος είναι τα συστατικά των ιστοριών της, με το σκηνικό στις περισσότερες από αυτές να είναι η Κρήτη των αρχών του εικοστού αιώνα. Διηγήματά της έχουν βραβευτεί σε παγκρήτιους διαγωνισμούς. Το βιβλίο της «Μπλεγμένοι κύκλοι» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.
Πληροφορίες έκδοσης:
Συγγραφέας: Αμαλία Νινιράκη
Τίτλος: Μπλεγμένοι κύκλοι
Σελίδες: 114
Διαστάσεις: 14×21
Τιμή: 12,00 € ISBN: 978-618-5520-26-7
Ημερ. κυκλοφορίας: 11/2021
Κωδικός: 21158

Προηγούμενο Άρθρο
placeholder text
Επόμενο Άρθρο
placeholder text

Ηράκλει:Συμμετοχή μικρών και μεγάλων στο 5ο Φεστιβάλ...

Mε μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:”Πλούσιο” και το φετινό πρόγραμμα...

"Πλούσιο" και το φετινό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του...

Ηράκλει:Συμμετοχή μικρών και μεγάλων στο 5ο Φεστιβάλ...

Mε μεγάλη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων...

Δήμος Μινώα Πεδιάδας:”Πλούσιο” και το φετινό πρόγραμμα...

"Πλούσιο" και το φετινό πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του...
politika-kritis-header-ad
VAVOULAS GROUP 728×90
politika-kritis-ad
DOLE Μπανάνες 300Χ250
CANALE 300X250
politika-kritis-ad

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related

Δασικές πυρκαγιές: εκσυγχρονισμός και συμμετοχή των πολιτών

Σημαντικές διαπιστώσεις προέκυψαν από την πρώτη εσωτερική διαδικτυακή συζήτηση...

To πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό από την αναταραχή στο Ισραήλ

Γεωπολιτική αστάθεια στην ανατολική Μεσόγειο, που θα έχει αντίκτυπο...

Μέση Ανατολή: Σήματα Ιράν σε Ισραήλ και ΗΠΑ μέσω τρίτων για αποκλιμάκωση

Το Ιράν φέρεται να έστειλε μηνύματα στο Ισραήλ και...